Έκτακτο επίδομα της ΕΣΗΕΑ στους ανέργους

Έκτακτο επίδομα από 500 έως 700 ευρώ θα λάβουν οι άνεργοι της ΕΣΗΕΑ για τα Χριστούγεννα και επιπλέον 200 ευρώ για κάθε παιδί. Δεν δικαιούνται επιδόματος άνεργοι που απολύθηκαν τους τελευταίους μήνες και έλαβαν την αποζημίωσή τους, καθώς και όσοι έχουν λάβει μέχρι τώρα πάρα πολλές φορές έκτακτα βοηθήματα. Στο μεταξύ, στη Γραμματεία της Ένωσης συγκεντρώνεται πλέον σωρός αιτημάτων για έκτακτη βοήθεια από απλήρωτους των ΜΜΕ, όπως η «Εξπρές», η «Αυριανή», ο Ξένιος, το Alter κ.λπ.
• Η καταβολή του ποσοστού του αγγελιοσήμου από τον ΕΔΟΕΑΠ προς την ΕΣΗΕΑ συνεχίζεται κανονικά. Όπως ενημέρωσε το Ταμείο την Ένωση Συντακτών, ήδη δόθηκαν τα χρήματα (287.300 ευρώ και 228.200 ευρώ) για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ αναμένεται να καταβληθεί και το ποσόν για το τρίτο τρίμηνο του έτους.
• Η ασφάλιση στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ όσων εργάζονται σε ειδησεογραφικά σάιτ και η πληρωμή αγγελιοσήμου για τις διαφημίσεις που μεταδίδονται σε αυτά είναι η μόνη λύση για την επιβίωση των ασφαλιστικών οργανισμών των ΜΜΕ. Τη θέση αυτή εκφράζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και στελέχη της κυβέρνησης, που παραδέχονται ανοιχτά πως οι εκδότες βάζουν φρένο στην επέκταση της ρύθμισης του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο.
• Στην Επιθεώρηση Εργασίας προτίθεται να καταφύγει η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου και Νήσων μετά την απαίτηση της ιδιοκτησίας του Creta Channel στο Ηράκλειο Κρήτης να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις αορίστου χρόνου των εργαζομένων σε συμβάσεις έργου με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΠΗΝ, ο ιδιοκτήτης πρότεινε στους εργαζομένους να κάνουν εταιρεία για να αμείβονται από το κανάλι!
• Σε συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη παραπέμπεται η αναζήτηση λύσης για την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ.

Ενδοδημοσιογραφική λάσπη…

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ κατατέθηκε προσφυγή από μέλος της ΕΣΗΕΑ που εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και ζητάει την παρέμβαση του Οργάνου κατά μέλους της Ένωσης Περιοδικού Τύπου.

Τα ονόματα και όσα καταγγέλλονται θα απασχολήσουν τα αρμόδια όργανα της ΕΣΠΗΤ και της ΕΣΗΕΑ. Σημασία, όμως, έχει η υπόθεση. Ο δημοσιογράφος καταγγέλλει συνάδελφό του που κατέχει θέση τμηματάρχη σε Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας, ο οποίος μόλις έμαθε πως ο πρώτος θα αναλάβει προϊστάμενος ξεκίνησε έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του, αναφέροντας φράσεις όπως: «Εγώ θα γίνω διευθυντής γιατί έχω πτυχία και είμαι ΠΑΣΟΚ» και «Αν σε κάνουν διευθυντή, θα πάω στα δικαστήρια». Όπως σημειώνεται, μάλιστα, τον συκοφάντησε στην πολιτική ηγεσία λέγοντας πως τον βαρύνουν ποινικά αδικήματα, με αποτέλεσμα να παγώσει η πράξη ανάθεσης της θέσης του προϊσταμένου.

****

Τώρα που η ανεργία στα ΜΜΕ καλπάζει και η ΕΣΗΕΑ καλείται να πληρώνει συνεχώς έκτακτα βοηθήματα σε ανέργους και απλήρωτους, μήπως θα έπρεπε να γίνει η εκκαθάριση του Μητρώου της Ένωσης;


Σχολιάστε εδώ