άλλα παραπολιτικά

Αφού μας… έσωσε στους τρεις μήνες όλους κι όλους που έκανε τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο και ακόμη και τον φίλο του τον Παπανδρέου εξόργισε με τις επιλογές του και την αλαζονεία του, τώρα ανέλαβε ο κ. Μόσιαλος να… σώσει και το πολιτικό κατεστημένο, προτείνοντας εκλογικό σύστημα, που θα δίνει στο πρώτο κόμμα που πιάνει το 35% αυτοδύναμη κυβέρνηση! Δηλαδή, κύριε Ηλία, να κυβερνάει με το 1/3 των ψήφων! Πολύ δημοκρατικός είσαι, κύριε Ηλία…

Όταν η Φάνη Πετραλιά ως υπουργός Υγείας ομαδοποιούσε τα ασφαλιστικά ταμεία σε επτά, έγινε χαμός, με… μπουρλοτιέρη το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που διά χειρός… πράσινου συνδικαλιστή όλα τα επικουρικά συγχωνεύονται σε ένα ταμείο-γίγα, ύμνοι εκπέμπονται… Γιατί όχι, μήπως αυτοί θα χάσουν; Τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους θα σκεφτόμαστε τώρα; Για το καλό της πατρίδας (διάβαζε «τρόικας») ενώνουμε τα επικουρικά, για να πετσοκόβουμε τα επιδόματα μια κι έξω.

Λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας, και μάλιστα χρηστικό, ακούμε χρόνια τώρα ότι θα εκδοθεί από την Ακαδημία Αθηνών και λεξικό δεν βλέπουμε. Έχουν υπολογίσει άραγε οι αρμόδιοι της Ακαδημίας πόσο έχει κοστίσει στον έλληνα φορολογούμενο αυτό το πολυδιαφημιζόμενο λεξικό; Έχει υπολογιστεί πόσο κόστισε ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας καθηγητής καθώς και οι αποσπασμένοι από το Δημόσιο φιλόλογοι που τον πλαισίωσαν επί σειρά ετών τώρα; Εκτός και αν θεωρήσουμε ότι κάποιοι τομείς του δημόσιου βίου απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας και είναι υπεράνω κριτικής και κοινωνικού ελέγχου. Και όμως η αναμονή της έκδοσης του λεξικού είναι εύλογη. Δεν μπορεί παρά κάτι νέο να κομίζει, και μάλιστα συστηματοποιημένο.

ΣΤΑΣΗ αναμονής τηρούν στον ΛΑΟΣ εν όψει των επικείμενων εξελίξεων στο Σκοπιανό. Ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας του κόμματος είναι ότι στην περίπτωση που υπάρξει πρόταση για ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ο ΛΑΟΣ θα ζητήσει να διεξαχθεί δημοψήφισμα. Όπως σημειώνουν, μια τόσο σημαντική απόφαση για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα δεν μπορεί να την πάρει μια κυβέρνηση ή η Βουλή, αλλά ο ελληνικός λαός.


Σχολιάστε εδώ