Tέλος έβαλε το ΕΣΡ στο «Night Quiz»

Ο ιδιοκτήτης του West Νίκος Παπαφιλίππου με επιστολή του εκφράζει την πικρία του. Ήταν άδικο το σχόλιό μας στο φύλλο της 13/11/2011 για τη δραστική παρέμβαση του ΕΣΡ, για την παραπλάνηση του τηλεοπτικού κοινού από τα «τυχερά παιγνίδια», όπως το «Night Quiz»;

Η απόφαση που πήρε το ΕΣΡ για τη διακοπή του αποδεικνύει ότι ήταν απόλυτα σωστή η πληροφόρησή μας. Στην επιστολή του ο κ. Παπαφιλίππου τονίζει ότι:

«Πριν την έναρξη της εκπομπής είδαμε, ελέγξαμε και ζητήσαμε διευκρινίσεις για το παιχνίδι του άρθρου σας και μας έφεραν απαλλακτικές αποφάσεις Δικαστηρίων, ακόμη και του ΣτΕ. Έτσι πειστήκαμε και πήραμε απόφαση για την εκπομπή αυτή που σχετίζεται με διασκέδαση, άσκηση αντίληψης και ετοιμότητας, ως και συμμετοχή στην ηλεκτρονική κλήρωση των επιτυχόντων. Πλέον αυτών οι τηλεθεατές ενημερώνονται πλήρως τόσο για τους όρους όσο και για τις πιθανότητες επιτυχίας αυτών που συμμετέχουν στο παιχνίδι. Συνεπώς δεν ευσταθούν και δεν γίνονται αποδεκτές οι εν πολλοίς υποκειμενικές εκφράσεις που αναφέρονται στο σχετικό άρθρο.

Στην περιοχή μας δεν ενοχλήθηκε κανείς και δεν δεχτήκαμε διαμαρτυρίες για το παιχνίδι αυτό. Εξάλλου επισημαίνουμε ότι παρεμφερή παιχνίδια προβάλλονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας».

Τελικά, όμως, άλλη άποψη είχε το ΕΣΡ.


Σχολιάστε εδώ