Ψάχνουν αγοραστές εφημερίδες και κανάλια

Δεν είναι μόνο η «Ελευθεροτυπία» που βρίσκεται πολύ κοντά στο κλείσιμο. Όμιλος ΜΜΕ αναζητεί αγοραστή εκτός Ελλάδας, μια και εδώ δεν υπάρχει κανένας ενδιαφερόμενος. Ακόμη και από κείνους που χρειάζονται «πλάτες» για να μπορούν να παίρνουν κρατικές δουλειές.

Οι μεγαλομέτοχοι καναλιού σκέφτονται σοβαρά να το πουλήσουν…

Στο Alter, σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι φαίνεται να κινείται, κάποιο φως υπάρχει… Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες.

Τίποτε το σίγουρο για την «Ε»

Εκεί που κάποιες ελπίδες είχαν στηριχθεί στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας (όπως είχε αποκαλύψει το «Π» ότι θα γινόταν) των εκπροσώπων των τριών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς και Alpha) με τη διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας», τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Συμφωνία δεν υπήρξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση της Εθνικής Τράπεζας ήταν ότι θα πρέπει να αποφασίσει πρώτα η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank που έχουν τα ενέχυρα και ανάλογα με το πού θα καταλήξουν θα καθορίσει τη θέση της. Δεν φαίνεται πάντως να υπάρχουν αισιόδοξες ενδείξεις…

Προχωρούν σε απεργίες

Αυτό ενδεχομένως οδήγησε τους εργαζόμενους, που έχουν από τον Αύγουστο να πληρωθούν (πήραν έναντι ένα δεκαπενθήμερο), να αποφασίσουν με συντριπτική πλειοψηφία, 160 ψήφων υπέρ, 7 κατά και 6 λευκών, να ζητήσουν από τα σωματεία τους την κήρυξη τριήμερης απεργίας, από την 1 ως και τις 3 Δεκεμβρίου. Η απεργία αυτή, όπως είναι φανερό, χτυπά άμεσα την έκδοση του φύλλου της Κυριακής στις 4 Δεκεμβρίου. Μοναδικό αίτημα της απεργίας είναι η καταβολή των δεδουλευμένων. Η συνέλευση αποφάσισε ακόμη να ζητήσει από τη διοίκηση την καταβολή ενός μισθού μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων. Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία. Να εντάξει αμέσως στη μισθοδοσία τους συναδέλφους που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ζητούν επίσης ενημέρωση για το business plan, τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας, καθώς και στοιχεία για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας. Μετά το τέλος της συνέλευσης οι εργαζόμενοι εξέλεξαν νέα εργασιακή επιτροπή η οποία θα ζητήσει εκ νέου συνάντηση με τα στελέχη της διοίκησης. Στην περίπτωση πάντως που δοθεί το δάνειο που ζητάει η «Ε» από τις τράπεζες, τότε πολλοί από τους εργαζόμενους ήδη βρίσκονται στην πόρτα για εθελουσία έξοδο. Όμως το πρόβλημα, όπως λένε στελέχη της «Ε», είναι ότι δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί η εφημερίδα, ακόμη κι αν μείνουν οι μισοί από τους περίπου 800 συνολικά εργαζόμενους (συντάκτες, τεχνικοί, διοικητικοί) που έχει η εφημερίδα.

Κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και συντονισμό με όλα τα σωματεία για γενικευμένη κλιμάκωση του αγώνα στα ΜΜΕ ζητούν με ψήφισμά τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΔΟΛ. Η συνέλευση έγινε μετά την απόλυση έξι ακόμη υπαλλήλων, με τη διοίκηση να παίρνει πίσω τις δύο απολύσεις μετά τη στάση εργασίας που έγινε σε ολόκληρο τον ΔΟΛ.

Συνεχίζει να απολύει η «Βραδυνή»

Νέες περικοπές στη «Βραδυνή», η οποία συνεχίζει να απολύει. Με συνοπτικές διαδικασίες απομακρύνθηκε ο Αλφόνσος Βιτάλης, από τους βασικότερους συντελεστές της επανέκδοσής της και η «ατμομηχανή» για χρόνια του πολιτικού ρεπορτάζ.

= Επεκτάθηκε κατά εννέα μήνες, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, η συμφωνία στις Αττικές Εκδόσεις μεταξύ ιδιοκτησίας και εργαζομένων για μείωση των αποδοχών τους κατά 10%.

= Χωρίς ορατή διέξοδο συνεχίζονται οι επαφές των νομικών μεταξύ ΕΣΗΕΑ και Δήμου Φυλής για το παρόν και το μέλλον του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιος. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, ο Δήμος Φυλής θέλει να διατηρήσει τον ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά να κλείσει την εταιρεία! Το σχέδιο προβλέπει πως θα μετατρέψει τον σταθμό σε Διεύθυνση του δήμου και θα εντάξει τους εργαζομένους στον δήμο με μισθό ΟΤΑ και κρατήσεις ΙΚΑ, όμως σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσει ο δήμος την άδεια λειτουργίας και τη συχνότητα από το ΕΣΡ.


Σχολιάστε εδώ