ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

3 Τετραπλές εκλογές, λένε, θα προτείνει να γίνουν το 2013 ο Καρατζαφέρης; Ποιες είναι αυτές; Πού τις βρήκε; Είναι οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές, οι δημοτικές και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μια και έξω, με τα ίδια έξοδα και οι τρεις (η εκλογή του Προέδρου είναι ρουτίνα πια, εκτός κι αν δεν βρεθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι) θα είναι, φαντάζομαι, το επιχείρημά του.

3 Άρχισαν να μεγαλοπιάνονται εκεί στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας, μετά το 2,9% που της έδινε το γκάλοπ της Rass. Μιλούν για 4,5% ότι θα πάρουν στις εκλογές και ότι θα ʼρθουν δεύτερο κόμμα στην Κρήτη… Το έλεγε μεσοβδόμαδα στο εντευκτήριο της Βουλής ο βουλευτής του ΔΗΣΥ στο Ηράκλειο, Λευτέρης Αυγενάκης.

3 ΘΕΜΑ… Βενιζέλου υφίσταται εκ νέου στη ΝΔ. Μπορεί από τη Λ. Συγγρού να μην αντέδρασαν επίσημα στην «επίθεση» που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών εναντίον του Αντ. Σαμαρά στη συνεδρίαση του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το άφησαν να περάσει στο «ντούκου». Φρόντισαν να διαμηνύσουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν απάντησαν ανάλογα στον κ. Βενιζέλο για να μη διαταράξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά την επόμενη φορά… Λέγεται μάλιστα, χωρίς να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, ότι το θέμα έθεσε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη με τον Λ. Παπαδήμο. Στη βάση ότι τέτοιου είδους μικροκομματικές συμπεριφορές «υπονομεύουν» το έργο της κυβέρνησης.

3 ΣΤΗ συγκρότηση ισχυρού επιτελείου με έμφαση στον τομέα της Οικονομίας, θα προχωρήσει αμέσως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λ. Παπαδήμος. Θα στελεχωθεί από τεχνοκράτες και οικονομολόγους με μακρά εμπειρία και πείρα, ικανούς να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα έχει η χώρα. Στην απόφαση αυτή φαίνεται να κατέληξε ο πρωθυπουργός θέλοντας να χειρισθεί ο ίδιος το θέμα και να είναι εκείνος που θα διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες τα επόμενα βήματα. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η απόφασή του αυτή ενδεχομένως να συνδέεται με τη διαπίστωσή του ότι το οικονομικό επιτελείο δεν είναι σε θέση, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, να χειριστεί τις τόσο δύσκολες καταστάσεις. Κάποιοι μιλούν και για «προβλήματα» στη συνεργασία του με τον υπουργό Οικονομικών Β. Βενιζέλο, ορισμένες κινήσεις του οποίου τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης προκάλεσαν τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου.

3 ΕΧΕΙ και το ΠΑΣΟΚ τον… Φαήλο Κρανιδιώτη του! Τις ημέρες που το θρίλερ με την υπογραφή του Αντ. Σαμαρά βρισκόταν στην κορύφωσή του, η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη, σε συνομιλία της στο Κοινοβούλιο, σχολίαζε με αρκούντως δηκτικό τρόπο τη συμπεριφορά (τον εκβιασμό για την ακρίβεια) των Γερμανών. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι «η επόμενη κίνησή τους θα είναι να πιάσουν ομήρους και να απειλούν ότι δεν θα τους απελευθερώσουν αν δεν δεσμευτούν οι αρχηγοί»! Περί «ομήρων» είχε μιλήσει κι ο κ. Κρανιδιώτης, οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι… άνοιξε δρόμους συνεννόησης η κυβέρνηση Παπαδήμου.

3 «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ»… με τον Λ. Παπαδήμο δηλώνουν (κιόλας;) ορισμένοι υπουργοί. Ο λόγος; Όπως λένε, στις συνεδριάσεις των κυβερνητικών οργάνων εμφανίζεται ελάχιστα αποφασιστικός και ανεξήγητα ήπιος, αν λάβει κανείς υπόψη του την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η χώρα, αλλά και την ένταση των προβλημάτων. Με άλλα λόγια, του αποδίδουν… «έλλειψη πυγμής» και περιορισμένες ηγετικές ικανότητες κι ότι αυτά ίσως επηρεάσουν την απόδοση της κυβέρνησης.

Όλα τα κανονίζουν. Απʼ έξω έρχονται οι εντολές. Ό,τι διατάξτε… Παρουσιάστε όπλα. Συγκυβέρνηση έγινε… Με πρωθυπουργό τον δικό τους άνθρωπο… Εκλογές, εδώ είμαστε και θυμηθείτε το, θα κάνουν τα πάντα για να μη γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, ώστε να μείνει για όσο θέλουν πρωθυπουργός ο Παπαδήμος τους… Ήδη άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος… Ενώ δεν φαίνεται να τους καλοαρέσει μια αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί δεν ξέρουν τι φασούλι μπορεί να τους βγει… Αυτόν τον καιρό θέλουν απόλυτη νηνεμία για να περάσουν τα νέα δεσμά τους και να ολοκληρωθεί η παράδοση…

*****

Του… κονσερβατουάρ
Δεν θεωρεί την κυβέρνηση… κονσέρβα, με ημερομηνία λήξης, δήλωσε –ποιος άλλος– ο Καρατζαφέρης! Που, ως γνωστόν, είναι του… κονσερβατουάρ
Ασύλληπτο…
Συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό, οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών
Μαγειρέματα
Καλορίζικο το βιβλίο, με συνταγές, που συνέγραψε η κ. Μαρίκα. Σίγουρη η επιτυχία του, αφού το Μητσοτακέικο ξέρει καλά από… μαγειρέματα!
Περί… Μυκόνου σκιάς
Η αντιπαράθεση με τον Φαήλο θα περάσει από 40 κύματα. Απατώνται όσοι θεωρούν ότι πρόκειται περί… Μυκόνου σκιάς!
Πηλός
Με τα Σώματα των ΕΔ τα είχε βάλει ο πρώην υπουργός, επιδιώκων τη συρρίκνωσή τους. Πρόδηλα «φαν» του γνωστού άσματος «Σώμα μου… Σώμα μου… Σώμα μου, φτιαγμένο από πηλό»
Βραχυκύκλωμα
Πάνω που ο Σαμαράς ζήτησε επιεική αντιμετώπιση για το χαράτσι της ΔΕΗ, σημειώθηκε… βραχυκύκλωμα με το ζήτημα της υπογραφής του
Χέρι Χέρι
Αν οι εταίροι μας ήθελαν και την υπογραφή Καρατζαφέρη, θα την έπαιρναν… χέρι χέρι
Καπίνο
Στον νεαρότατο Καπίνο «εστιάζεται» το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων
Λάβετε θέσεις…
…Βενιζέλος… Λοβέρδος… Παπουτσής… Χρυσοχοΐδης. Και έπεται, ενδεχομένως, συνέχεια. Για την αρχηγία, γιατί το ζήτημα είναι ποιος θα διασφαλίσει τη συνέχεα του ΠΑΣΟΚ. Του όλου ΠΑΣΟΚ, εννοείται.
Δοκιμασίες
Ας μη θελήσει να με δοκιμάσει, είπε ο Σαμαράς, όποιος ξαναδημιουργήσει ανύπαρκτο θέμα στη ΝΔ. Διότι όποιος δει τη Ρόδο, θα γευθεί και τις συνέπειες… Όσες κι αν πάρει… προφυλάξεις.
Θα… εν-δόση;
Θα… εν-δόση, τελικά, ο Αντώνης; Θα… εν-δόση η Άνγκελα και οι συν αυτή; Ποιον να πάρουμε… τοις μετρητοίς;
Κι αν έχεις κάποιο παρελθόν…
Να… ξορκίσει το παρελθόν του, παντί τρόπω και πάση θυσία, επιχειρεί ο αρχηγός του ΛΑΟΣ. Στη… «νιότη»(;) απέδωσε πλείστα όσα εκ των υποστηριχθέντων στο παρελθόν. Χωρίς, ωστόσο, να συνομολογήσει ότι επρόκειτο για …κίες!
Αντώναρος
Θα… δοκιμάσει τον Αντώνη ο Αντώναρος;
Διακόπτει τις διακοπές…
Προσωρινά, λοιπόν, αναγκάσθηκε η ΔΕΗ να διακόψει τις… διακοπές ρεύματος. Ίσως και μέχρι η παρούσα κυβέρνηση να πάει για διακοπές
Ομοφυλόφιλος τουρισμός!
Επιτέλους! Να… και μια ελπιδοφόρα επένδυση κι ας μη βγαίνουν κάποιοι από τα… ρούχα τους. Ο… γΚέι;
Ραχόι
Άλλο Ραχόι –καλορίζικος– άλλο… Ράιχενμπαχ! Να δούμε αν θα μπουν σε εφεδρεία οι… ταύροι, που βρίσκονται κοντά στην έξοδο. Από την αρένα!

3 Επιχείρηση… έξωσης του Άδωνη από το γραφείο του! Κάποιοι τα πήραν στο κρανίο ή έχουν… τρικυμία εν κρανίω, με αποτέλεσμα να τα κάνουν… θάλασσα, και δη… πελαγοδρομούντες; Χρήστο;
3 Μας προέκυψε και Κόμμα Αξιωματικών! Που, αν δεν φιλοδοξεί να κυβερνήσει, σίγουρα θα στοχεύει να γίνει… αξιωματική αντιπολίτευση! Εξ ορισμού…
3 Δεν θέλω να αδειάσω έναν… παρτενέρ –έχει δίκιο ο Σαμαράς–, είπε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, που θεωρεί εαυτόν πρωταγωνιστή. Ως αλλάζων και θέσεις με… κινηματογραφική ταχύτητα
3 Αγωγή από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για ταινία πορνό που γυρίστηκε σε παροπλισμένο λεωφορείο. Λεωφορείον ο πόθος; Σίγουρα, πάντως, με δεκάδες πρωτόγνωρες… στάσεις!


Σχολιάστε εδώ