Μικρά & ενοχλητικά

Εκκλησία κατά Δημοσίου
Ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια σκέφτονται να φτάσουν στην Εκκλησία της Ελλάδος κατά του ελληνικού Δημοσίου, αν δεν αποδεσμευτούν άμεσα τα 103 διακατεχόμενα ακίνητα. Τα ακίνητα, σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της Συνόδου, βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Βουλιαγμένη. Τα 83 από αυτά τελεσίδικα και με δικαστικές αποφάσεις βρίσκονται νομίμως στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας, όμως οι δήμοι, οι περισσότεροι καταπατητές, αρνούνται να τα επιστρέψουν στην Εκκλησία. Μόνο η αντικειμενική αξία αυτών των οικοπέδων μπορεί να αγγίξει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Στη Σύνοδο υποστηρίζουν πως, αν γίνουν σωστές κινήσεις εκμετάλλευσής τους, τότε μόνο από αυτή την κίνηση το φιλανθρωπικό έργο σε ολόκληρη την Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη και να διπλασιαστεί.

«Γκρίνιες» για την ταύτιση
Μέσες-άκρες, τις ίδιες θέσεις με την Εκκλησία υιοθετεί η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα της παιδείας. Σε αυτό κατέληξαν από τη συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. Αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, δεσμεύτηκε ο κ. Αρβανιτόπουλος, το μάθημα των Θρησκευτικών δεν θα υποβαθμιστεί, και στο σχεδιασμό της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης θα έχει ενεργό ρόλο η Εκκλησία. Ήδη πάντως έχουν αρχίσει να φωνάζουν οι γνωστοί… προοδευτικοί πως πάλι γυρίζουμε χρόνια πίσω, ότι θα γίνουμε το μοναδικό θεοκρατικό καθεστώς στην ΕΕ κ.λπ.
Άραγε, αυτοί που φωνάζουν κάθε τόσο και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των άλλων, μήπως θα έπρεπε να ρίξουν μία ματιά στο πώς προφυλάσσει η Γαλλία τον πολιτισμό και τη γλώσσα της; Μήπως θα έπρεπε να δουν την αλλαγή αντίληψης στη Γερμανία, που διαπίστωσαν, έστω και αργά, ότι το πολυπολιτισμικό μοντέλο δεν περπατάει; Γιατί δηλαδή ακόμη μία φορά, λένε στην Εκκλησία, ο πατριώτης θα πρέπει να θεωρείται εθνικιστής και ο ορθόδοξος χριστιανός να ντρέπεται να κάνει τον σταυρό του δημοσίως;


Σχολιάστε εδώ