Και τώρα στη συγκυβέρνηση φροντίζουν για τα δικά τους παιδιά…

Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, με «μπροστάρη» τον Γιάννη Ραγκούση και την «πρόθυμη» συνδρομή πολλών «μεγαλόσχημων» ΜΜΕ, ήρθε ως «αρχάγγελος» της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση. Τώρα όλοι ξέρουν ότι συνέβη το αντίστροφο: Ο «μεταρρυθμιστής» Γιάννης Ραγκούσης ξεθεμέλιωσε τη δημόσια διοίκηση και ως προς τις δομές της –αποκεντρωμένες και αυτοδιοικητικές– και ως προς το προσωπικό της, σπέρνοντας την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα ζούμε.

Τα ίδια συνεχίζονται και επί Δ. Ρέππα, εκτός αν δεν τα ξέρει και όλα γίνονται πίσω από την πλάτη του. Άλλωστε, κάποιο «πουλάκι» λέει ότι στο περιβάλλον του έχουν εισχωρήσει από την πίσω πόρτα ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές του «αμαρτωλού» προγράμματος «Πολιτεία», οι οποίοι είχαν διασωθεί λόγω της επιείκειας που έδειξε τότε –αχ! αυτοί οι καθηγητές– ο Προκόπης Παυλόπουλος, λόγω και της φιλίας του με τον Κώστα Σκανδαλίδη. Δύο, πολύ χαρακτηριστικά, παραδείγματα έφερε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος στη Βουλή με δύο ερωτήσεις του.

– Πρώτο παράδειγμα: Με απλή εγκύκλιο (ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/754/οικ./31-10-2011) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θεσμοθέτησε θέσεις αναπληρωτών προϊσταμένων σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης. Δηλαδή, με απλή εγκύκλιο παραβιάζεται ευθέως ο ισχύων υπαλληλικός κώδικας! Πέραν τούτου οι οριζόμενοι ως αναπληρωτές προϊστάμενοι διορίζονται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού και μόνο! Πού είναι όλες εκείνες οι μεγαλόστομες εγγυήσεις Ραγκούση για γραπτούς διαγωνισμούς, μέσω ΑΣΕΠ, ως προς τους προϊσταμένους οργανικών μονάδων; Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η κατάφωρη παρανομία επιχειρείται για να εξαιρεθούν από την αυτοδίκαιη απόλυση ή την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα όλοι οι «ημέτεροι»…

– Δεύτερο παράδειγμα: Με υπηρεσιακό έγγραφο της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού –το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο– προκύπτει ότι ένα έργο με τίτλο «Μελέτη για τον προγραμματισμό αποχωρήσεων/προσλήψεων για τα έτη 2011 έως και 2015», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ), θα υλοποιηθεί με απευθείας ανάθεση! Θα πείτε, μικρό το ποσό για τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει. Πλην όμως και το μικρό αυτό ποσό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι επί Γιώργου Παπανδρέου η διαφάνεια είναι είδος εν ανεπαρκεία.

Και να σκεφθεί κανείς ότι όλα γίνονται τώρα που, υποτίθεται, υπάρχει συγκυβέρνηση. Προφανώς τώρα που φθάνει το ΠΑΣΟΚ στα τελευταία του και, πριν «αποχαιρετίσει την Αλεξάνδρεια» οριστικά, «κλείνει» τις εκκρεμότητές του, βολεύει τα δικά του παιδιά…


Σχολιάστε εδώ