Διάδρομοι και Ψίθυροι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η καταγραφή των κινήσεων μετοχών – σηματωρών του ΧΑ. Μέσα σε δύο συνεδριάσεις είδαμε, για παράδειγμα, τον ΟΠΑΠ να καταγράφει τη μία ημέρα άνοδο και την επομένη πενταπλάσια (αναλογικά και σε ποσοστιαία βάση) πτώση, όπως είδαμε και την πορεία αρκετών μετοχών του τραπεζικού κλάδου να αντιδρούν με υπεραπόδοση μετά τη νέα, μεγάλη πίεση που κατέγραψαν στο ξεκίνημα της εβδομάδας (έως και -10% σε ημερήσια βάση). Ενδεικτικά παραδείγματα, οι περιπτώσεις της Κύπρου, της Eurobank, της Alpha Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σχετικά σταθερή η κίνηση, με θετικό πρόσημο για τη μετοχή της Folli Follie το τελευταίο διάστημα.

Σημαντική -τηρουμένων των αναλογιών- η κίνηση και το ενδιαφέρον σε επιμέρους δείκτες της αγοράς το τελευταίο διάστημα, με τους δείκτες των Ασφαλειών, του Εμπορίου και των Ταξιδιών να είναι αυτοί που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο. Στον αντίποδα, οι… γνωστοί: τράπεζες και χαρτιά στον κλάδο Κοινής Ωφέλειας.

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο τζίρος περιορίζεται στα άθλια επίπεδα, χαμηλότερα των 30 εκατ. ευρώ, ενώ από το ταμπλό του FTSE όλοι οι τίτλοι, πλην των Βιοχάλκο, Motor Oil, MPB και Πειραιώς, έκλεισαν με ανεκτέλεστο υπόλοιπο πωλήσεων.

Σαφώς κακή η εικόνα και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου δεν λείπουν από την ημερήσια διάταξη οι ακραίες ημερήσιες μεταβολές και όπου ίσως αξίζει αναφοράς η «συμπεριφορά» του τίτλου των Ελ. Καλωδίων, που εμφάνισε ικανοποιητικό «bid», κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας, στον απόηχο των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που δημοσίευσε η εταιρεία.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να μην πρωταγωνίστησαν σε καθημερινή βάση, ούτε να διακρίθηκαν ιδιαιτέρως για τις ποσοστιαίες τους μεταβολές, σε κάθε περίπτωση όμως οι τίτλοι τόσο του Τιτάνα όσο και της Βιοχάλκο παραμένουν σε θετική τροχιά και με σταθερή συμπεριφορά.

Τα ίδια σε γενικές γραμμές ισχύουν και για τους τίτλους των: Μότορ Όιλ, Μυτιληναίου και Jumbo.

ΔΕΗ: στις έντονα πτωτικές συνεδριάσεις του ΧΑ δείχνει να μην μπορεί να διαφοροποιηθεί. Ακολουθεί την πτώση και ενίοτε… υπερθεματίζει με απώλειες μεγαλύτερες αυτών του Γενικού Δείκτη.


Σχολιάστε εδώ