Βάναυσες δυναμικές υποτέλειας

ΚΑΜΝΟΥΝ λάθος όσοι νομίζουν ότι με τις βαναύσως τελεσιγραφικές απαιτήσεις τους οι κομισάριοι των Βρυξελλών απλώς απαξιώνουν την Ελλάδα και ακρωτηριάζουν την εθνική της αξιοπρέπεια.
Οι πρακτικές τους σκοπούν ευθέως στην προαγωγή και την τελική επιβολή συστήματος πολιτικής υποτέλειας σʼ αυτήν τη χώρα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα και προλειαίνουν το έδαφος για τη μοιρολατρική αποδοχή μιας νέας τάξεως πραγμάτων, μέσα στην οποία οι πολίτες θα ανακαλύψουν σε δεδομένη στιγμή εαυτούς σε κατάσταση δυνάμει κατοχικών υποζυγίων.
Τα οποία μάλιστα θα ευγνωμονούν για τις, εν είδει μεθαδόνης, δανειακές δόσεις, εάν και όταν αυτές θα εγκρίνονται. Και όσο οι δόσεις αυτές θα καθίστανται περισσότερο αναγκαίες συν τω χρόνω τόσο θα επιτείνεται αδυσωπήτως η υποδουλωτική τους δυναμική!
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, την οποία δεν συνειδητοποιούν οι πολλοί, καθώς η προσοχή των πολιτών αγκυλώνεται από τα επαχθή παράγωγα των μνημονιακών δεσμεύσεων και οι αντιστάσεις τους καθηλώνονται από την πρωτοφανή βαναυσότητα των κατά ριπάς οδυνηρών μέτρων προσαρμογής διά αφαιμάξεως. Τα οποία μέτρα οδηγούν σε καταστάσεις αφενός εξαθλιώσεως των ασθενέστερων ομάδων και αφετέρου καταθλιπτικής πτωχεύσεως της μεσαίας τάξεως. Ενώ τα χειρότερα –ξέρουν καλά οι ανίκανοι ταγοί– έπονται. Δυστυχώς.
Οπότε βεβαίως να μην είναι καθόλου σίγουροι για τα παράγωγα, γιατί ο καταναγκασμός και η ταπεινωτική κατολίσθηση σχηματίζουν εκρηκτικό μείγμα και αναπαράγουν ανάλογα παρεπόμενα, με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος εάν θα είναι ελέγξιμες. Και την ευθύνη θα έχουν και οι ανίκανοι θεσμικοί διαχειριστές και οι ενδημούντες δόλιοι βραχίονες των ξένων. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί…


Σχολιάστε εδώ