άλλες τυπολογίες

kkk Και επίσημα στο «Καρφί» ο συνεκδότης του «Θέματος». Στο ΔΣ της εφημερίδας, ο Τάσος Καραμήτσος εξελέγη πρόεδρος, ο Κώστας Γιαννόπουλος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο Γ. Πατσόπουλος μέλος. Την εταιρεία εκπροσωπούν και δεσμεύουν, ενεργώντας από κοινού και εκ συμφώνου, οι Τ. Καραμήτσος και Κ. Γιαννόπουλος.

kkk Και νέα διάσπαση εταιρειών στο σχήμα του «Ελεύθερου Τύπου». Η Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική ΑΕ, η οποία εκδίδει την εφημερίδα, «σπάει» στα δύο, δημιουργώντας μια εταιρεία με το ίδιο όνομα και τη SABD Εκδοτική. Η προς διάσπαση εταιρεία, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο σύμβασης, προσφέρει από την 1η Νοεμβρίου όλη την περιουσία της στις δύο νέες, όπως και το μετοχικό της κεφάλαιο, που ανέρχεται σε 9.783.718 ευρώ. Η νέα εταιρεία Ελεύθερος Τύπος θα λάβει τα 8 εκατ. ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο και η δεύτερη, η SABD Εκδοτική τα υπόλοιπα 1.783.718 ευρώ. Θυμίζουμε ότι η πρώτη διάσπαση έγινε πριν από έναν χρόνο, τον Νοέμβριο του 2010, από τους ίδιους μετόχους (Σκαναβή και Μπενέκο) επί της DBAS, η οποία αρχικά είχε την έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου», και τότε ιδρύθηκε η Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική και η DBAS Εκδοτική. Η SABD είναι σχεδόν ο αναγραμματισμός της…

kkk Νομοσχέδιο-«σκούπα» για τους ΟΤΑ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τα δημοτικά ΜΜΕ, λένε πως θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα. Το επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, που είπε ότι σε αυτό θα προτείνεται το νέο καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ. Απ’ όσα λένε οι δήμαρχοι που έχουν λάβει μέρος στις συναντήσεις της Επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών, τα δημοτικά ΜΜΕ θα περάσουν σε νέες εταιρείες και ο κωδικός τίτλος είναι «εξυγίανση εν λειτουργία».

kkk Εντός των ημερών η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου αναμένεται να παραδώσει στον επικεφαλής του Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη το πόρισμα για τη συμφωνία του Champions League που συνήψε η ΕΡΤ. Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε ο γενικός διευθυντής της TEAM περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθείται για τη χορήγηση των δικαιωμάτων του Champions League και του Europa League στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

kkk Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για τους ισολογισμούς. Η ΕΣΗΕΑ τάσσεται υπέρ της διατήρησής τoυς, προτείνοντας με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να καθιερωθούν ως επιπλέον κριτήρια η ρήτρα μισθωτής εργασίας για τους συντάκτες και η απασχόληση απαραίτητου αριθμού προσωπικού για την έκδοση εφημερίδας, καθώς και η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τα Ταμεία Τύπου.

kkk Συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρεία τηλεοπτικών συσκευών έκανε η Forthnet εν όψει της πρώτης, πιλοτικής μετάδοσης 3D ποδοσφαιρικού αγώνα. Πριν από τη μετάδοση της περασμένης Τετάρτης η Nova ενημέρωνε τους συνδρομητές της ότι μπορούν να αγοράσουν τηλεοπτική συσκευή με δυνατότητα λήψης τρισδιάστατης εικόνας με έκπτωση έως 600 ευρώ.

kkk Αποζημίωση ύψους 762.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ζητείται με αγωγή από τον δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβά, μέλος της ΕΣΠΗΤ. Ο δημοσιογράφος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου, αποκάλυψε στοιχεία για «τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε δημόσιο χρήμα σε προηγούμενες περιόδους από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», ενώ τα αποτελέσματα της ΕΔΕ μεταβιβάστηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

kkk Παρέμβαση της ΕΔΕΕ στον διαγωνισμό επικοινωνίας, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΗ. Η Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών καταλογίζει στη ΔΕΗ κακές πρακτικές, καθώς προσφέρει μηδενική αμοιβή για τη διαφημιστική καμπάνια, μεταφέροντας το κόστος στους διαφημιστές και τα κανάλια. Άρα συνεχίζει το στρεβλό καθεστώς στη διαφήμιση, για το οποίο έχουν κατηγορηθεί οι διαφημιστικές εταιρείες.

kkk Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επιχειρεί να φιμώσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα, αναγνωρίζει η Κομισιόν σε απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Σύμφωνα με την ερώτηση, στη FYROM φυλακίστηκαν ιδιοκτήτης ΜΜΕ και οι συνεργάτες του από τον Δεκέμβριο του 2010, με πρόφαση φορολογικές οφειλές, ενώ εξαναγκάστηκε σε κλείσιμο τον Ιούλιο του 2011 ο παλαιότερος τηλεοπτικός σταθμός και τρεις εφημερίδες και παύθηκαν όλα τα μέλη του συμβουλίου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

*** *

• Το ποσόν των 223.549 ευρώ πλήρωσε για πνευματικά δικαιώματα το πρώτο εξάμηνο του 2011 η ΕΡΤ στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης «Διόνυσος».

• Στα 4,5 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται για το 2012 το κόστος του Καναλιού της Βουλής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος. Το ποσόν είναι αυξημένο κατά 900.000 ευρώ λόγω δικαιωμάτων, όπως είπε ο πρόεδρος, σαν να πρόκειται για τηλεοπτικό σταθμό που πρέπει να αγοράζει πρόγραμμα. Το 2011 το κόστος του έφτασε τα 3,65 εκατ. ευρώ και απασχολούσε συνολικά 92 άτομα (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί κ.λπ.), ενώ το 2009 έφτανε τα 5,5 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται το Κανάλι από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι, όπως είπε, παρά την επικοινωνία μαζί του δεν επανορθώνουν. Το ερώτημα για το Κανάλι της Βουλής όμως παραμένει. Γιατί δεν επικεντρώνεται μόνο στις συνεδριάσεις της Βουλής και των Επιτροπών, καθώς και σε ανάλυση των νομοσχεδίων που συζητιούνται; Γιατί να πληρώνει για ταινίες; Αν θέλει ο κόσμος να δει κινηματογραφικά έργα, υπάρχουν τόσα κανάλια για να επιλέξει.

***

• Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Extra από το ΕΣΡ για την εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο». Στο Συμβούλιο είχε προσφύγει ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ Ηλίας Μάτσικας και ο δημοσιογράφος στο γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων και γιος του, Κωνσταντίνος Μάτσικας. Ο Γιάννης Παπαγιάννης κατά τη διάρκεια εκπομπής του, σύμφωνα με το ΕΣΡ, έκανε υποτιμητικά σχόλια κατά του Πρακτορείου, της δημοσιογράφου Φαίη Καραβίτη, που εργάζεται στο ΑΠΕ (σύζυγος του ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα), καθώς και εναντίον του γενικού διευθυντή του ΑΠΕ και του γιου του. Επίσης το ΕΣΡ… τιμώρησε το Extra TV με σύσταση για τις αναφορές του στους γκέι και το 0-6 για μετάδοση της ξενοφοβίας.

***

• «Πράσινο» από το ΕΣΡ για τη σύμβαση Forthnet – Multichoice. H Αρχή ενέκρινε τη σύμβαση προμήθειας οπτικοακουστικού περιεχομένου της Multichoice Hellas και της Forthnet για τα κανάλια Novacinema 1, 2, 3, Novasports 1, 2, 3, 4, 6, 7 και Novasports Highlights.

• Το επόμενο ψηφιακό ραντεβού Digea – ΕΡΤ είναι από το κέντρο εκπομπής Αρόη στην Πάτρα και θα καλύπτει την πόλη, τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι. Νωρίτερα, στις 9 Δεκεμβρίου, θα εκπέμψουν από κοινού ψηφιακό σήμα από τα Ακαρνανικά Όρη. Για την επόμενη χρονιά υπάρχουν σκέψεις να επεκταθεί η ψηφιακή τηλεόραση στην Κρήτη.


Σχολιάστε εδώ