ΖΙΖΑΝΙΟΝ

=== Βρήκε παιχνιδάκι να παίζει για να περνάει την ώρα του, τώρα που έμεινε χωρίς υπουργείο, ο Χάρης Καστανίδης… Θα ανασυνθέσει, λέει, την Κεντροαριστερά. Αργά τη θυμήθηκε… Πλάκα θα έχει να δούμε να διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως κεντροαριστερός… Στηρίζοντας κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, Δεξιά και Καρατζαφέρη. Έχει άδικο η χιώτισσα βουλευτίνα Ελπίδα Τσουρή όταν λέει: «Ποιο ΠΑΣΟΚ; Αυτό δεν υπάρχει πια…». Όπως το καταντήσανε… === Τα χαλιά και οι πίνακες ήταν το πρόβλημα της άμυνας της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων… Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γ. Γεωργίου (στέλεχος του ΛΑΟΣ) μετέφερε χαλιά και πίνακες από το σπίτι του, για να επιπλώσει το γραφείο του. Προφανώς, μια ζωή διπλωμάτης, μέσα στα χαλιά και τους πίνακες μόνο μπορεί να ζήσει. Άλλωστε αυτό ήταν και το κύριο ενδιαφέρον των περισσότερων διπλωματών μας. Τα εθνικά μας θέματα ήταν… παρεμπίπτοντα. Γι’ αυτό πήγαν από το κακό στο χειρότερο… === Κεσάτια… Στα 30 ευρώ ήταν η ημερήσια αποζημίωση για τους συμβούλους, στελέχη, μόνιμους υπαλλήλους που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Αποζημίωση με την οποία, πράγματι, θα έπρεπε να μείνουν σε ξενοδοχεία κατηγορίας Ευριπίδου… Πού άλλες εποχές… Που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα… Και οι κρατικοί αξιωματούχοι έμεναν στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αριστοτέλους και της παραλιακής… === Απαιτείται ριζική αλλαγή κομμάτων και προσώπων, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μόσιαλος (τον θυμάστε;). Μπορεί να μας πει ο κ. Ηλίας σε ποια λαϊκή… πωλούνται, για να πάμε να αγοράσουμε; === Κάπου κάπου βγάζει κάποιο βιβλίο ο κ. Γιάννης Λούλης για να μας θυμίζει ότι υπάρχει… Και όσο για τον Καραμανλή, ας πρόσεχε ποιον παίρνει για σύμβουλό του… === Ούτε φιλότιμο ούτε μπέσα Γιώργο Καρατζαφέρη. Όπως μας χτυπάνε το νταούλι οι Γερμανοί, χορεύουμε… Και κατεβάζουμε τα βρακιά… Θα κοκκίνιζες από ντροπή εκεί το ’40. === Τελικά τα “παιδιά” του Σημίτη δεν πάνε χαμένα. Τον κ. Γκίκα Χαρδουβέλη, διευθυντή του οικονομικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού, τον πήρε ο Παπαδήμος για το ίδιο πόστο.

****

νΜε το μάτι στην πολιτική αναλαμβάνει διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης Ανδρέας Ψυχάρης (γιος του αφεντικού του ΔΟΛ). Στις εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας και θα αναμετρηθεί με ηχηρά ονόματα.

****

Στη ζούγκλα πήγε ο Βουλγαράκης…
Ουδέν κρυφόν υπό τον ήλιο της Αφρικής… Μέσα Οκτωβρίου βρέθηκε στο Κογκό ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, μαζί με τον γιο του. Κι όπως έμαθα από φίλο που ζει εκεί, πήγε για επενδύσεις! Να βρει μια φάρμα να αγοράσει για εκτροφείο. Άγνωστο αν βρήκε αυτό που ζητούσε… Όμως για να ταξιδέψει στο Κογκό πάει να πει ότι κάποιες προτάσεις θα είχε… Τώρα αν τα συμβόλαια θα τα κάνει η γυναίκα του, αυτό είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς…


Σχολιάστε εδώ