Δημοτικές Παρωδίες

QQQ «Κολλάει» στα διαδικαστικά, όπως φαίνεται, ο διαχειριστικός έλεγχος στα πεπραγμένα της τετραετίας Κακλαμάνη. Αν και η παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας» του τέως δημάρχου δεν έχει αντιρρήσεις, διαφωνεί όμως με το όργανο που θα κάνει τον έλεγχο. Κι αυτό γιατί η εταιρεία (ιδιωτική) που προωθεί η δημοτική αρχή Καμίνη, για το «ξεσκόνισμα» των οικονομικών χρήσεων από το 2007 ως και το 2010, έχει κατηγορηθεί για οικονομικές αλχημείες και ως εκ τούτου κρίνεται ως αφερέγγυα. Η παράταξη Κακλαμάνη ζητά ο έλεγχος να γίνει είτε από τους επιθεωρητές των υπουργείων είτε από την Περιφέρεια Αττικής. Όπως τονίζουν, εν ανάγκη να ανατεθεί σε εταιρεία ορκωτών λογιστών εγνωσμένου κύρους. Αποτέλεσμα ήταν να «παγώσει» προσωρινά το θέμα. Πάντως το κονδύλι ύψους 71.340 ευρώ για τον έλεγχο της νομιμότητας των πεπραγμένων της περιόδου Κακλαμάνη έχει ήδη βρεθεί, κι ας έχει μαύρο οικονομικό χάλι ο δήμος….

QQQ Ανοιχτή θέση κατά του νομοθετικού εκτρώματος Ραγκούση που χορηγεί αφειδώς και με διαδικασίες εξπρές την ελληνική ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες πήραν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι επικεφαλής των παρατάξεων «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας» Νικήτας Κακλαμάνης και της «Ελληνικής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της πλειοψηφίας για έκδοση ψηφίσματος παρέμβασης του δήμου στη συζήτηση που γίνεται στις 2 Δεκεμβρίου σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι του συγκεκριμένου ν/σ στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι η αθρόα χορήγηση ιθαγένειας θα οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση της λαθρομετανάστευσης. Τελικά το ψήφισμα πέρασε με τις ψήφους της αριστερής παρατάξεως και την πλειοψηφία Καμίνη.

QQQ Δραματικούς τόνους χρησιμοποιεί σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού, Σταύρο Δήμα και Παύλο Γερουλάνο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για να περιγράψει την ακύρωση συνεδρίων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην Αθήνα. Όπως σημειώνει, μεγάλοι διοργανωτές ακυρώνουν συνέδρια, όπως πρόσφατα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολόγων, που θα έφερνε πάρα πολλούς επιστήμονες, για «λόγους πολιτικής και οικονομικής αστάθειας».

QQQ Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία είναι παρήγορο που ορισμένοι δήμοι ασχολούνται σοβαρά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Έτσι στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω που συζητήθηκε το θέμα, τόσο ο δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς, η αντιδήμαρχος Ρένα Δράκου και ο πρόεδρος Πάνος Σπηλιόπουλος τόνισαν ότι πρέπει το βουνό να αναδασωθεί και να προστατευθεί. Στο ίδιο κλίμα ήταν οι παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος από τον δήμαρχο Παντελή Ζουμπούλη, τον αντιδήμαρχο Νίκο Ζώρζο και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννη Γλύκα. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, που μίλησε και στις δύο συνεδριάσεις, τόνισε ότι, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το περιβάλλον δεν είναι πια στην πρώτη δεκάδα των προτεραιοτήτων των πολιτών, από την τρίτη ή τέταρτη θέση που είχε πριν από λίγα χρόνια. Αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις να βρουν ευκαιρία διάφορα συμφέροντα να δράσουν. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και παρά τις δυσκολίες δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία υποχώρηση όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής των πολιτών, είπε.


Σχολιάστε εδώ