Nέους και άφθαρτους θέλει ο κόσμος

Η αλήθεια είναι πως τη συγκέντρωση την είχε προγραμματίσει ο Κ. Αρβανιτόπουλος αρκετές μέρες πριν, ως υποψήφιος βουλευτής.

Τελικά όμως, όταν έγινε η συγκέντρωση ήταν… υπουργός! Από τα περίεργα που επιφυλάσσει η πολιτική σε ορισμένους… Η συγκέντρωση, παρ’ όλο το κρύο και το ψιλόβροχο, ήταν εντυπωσιακή. Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση που μέλος της κυβέρνησης, αυτήν την εποχή των απίστευτων δυσκολιών και της ανέχειας του κόσμου, αποθεώνεται. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος τού έχει εμπιστοσύνη και περιμένει πολλά από αυτόν. Ο ίδιος ήταν απλός, σεμνός, με δυνατό πολιτικό λόγο, αλλά χωρίς υποσχέσεις. Δεν έκανε προεκλογική ομιλία. Μίλησε σαν Πειραιώτης σε Πειραιώτες, με ειλικρίνεια, σαφήνεια και αυθορμητισμό. Περισσότερο μοιράστηκε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του για το παρόν και το μέλλον του Πειραιά και του τόπου, παρά έκανε εξαγγελίες. Ο ανθρώπινος λόγος, ο ευθύς, που τόσο λείπει από τη σύγχρονη πολιτική σκηνή, ήταν που «ζέστανε» όσους τον παρακολούθησαν. Να σημειώσουμε ότι από ένα σημείο στο πίσω μέρος της αίθουσας με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε την ομιλία του Κ. Αρβανιτόπουλου η μητέρα του Αργυρώ.

Ο πατέρας του, Παναγιώτης, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και του προχωρημένου της ηλικίας του δεν παρέστη. Ήταν όμως ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος, πολλοί αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι τόσο του Μιχαλολιάκου όσο και του Μαντούβαλου και άλλοι.

// Το ίδιο βράδυ στην αίθουσα Royal του ΣΕΦ έγινε η εκδήλωση του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς» του Β. Μιχαλολιάκου, για την επέτειο του ενός χρόνου από την εκλογική νίκη του. Φανερή ήταν η συγκίνηση του Β. Μιχαλολιάκου από τα λόγια που είπε από μικροφώνου η κόρη του, η οποία αναφέρθηκε στη διαδρομή του ως πολιτικού και ως οικογενειάρχη, επισημαίνοντας πως ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, η δημαρχία του Πειραιά, είναι ο πιο δύσκολος γι’ αυτόν και ο πιο σημαντικός.

Από την πλευρά του ο Β. Μιχαλολιάκος τόνισε πως ό,τι πέτυχε το πέτυχε επειδή είχε άξιους συμπαραστάτες, επειδή δούλευε αδιάκοπα και επειδή είχε στήριξη από την οικογένειά του. Κάλεσε δε όλα τα στελέχη και τους φίλους του συνδυασμού του να δουλέψουν ακόμα περισσότερο για τον Πειραιά, γιατί, όπως είπε, ο συνδυασμός πρέπει να βρίσκεται και την επόμενη πενταετία στο τιμόνι του δήμου, για να ολοκληρώσει το έργο του.


Σχολιάστε εδώ