AΝΤΙΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2. Πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδος από το κράτος». Διαβάζοντας αυτά, καθένας θαυμάζει την πρόνοια του συνταγματικού νομοθέτη για τις μεγάλες αξίες της οικογένειας, και μάλιστα της πολύτεκνης, του γάμου, της παιδικής ηλικίας κ.λπ.

Εάν, όμως, προσπαθήσει να δει ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική Πολιτεία στους τομείς αυτούς, θα διαπιστώσει με θλίψη του την άκρως αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική πολιτική την οποία ακολουθεί το κράτος.

Σε όσα μέτρα είχαν ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο όνομα της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την πατρίδα μας, η οικογένεια επλήγη ανελέητα.

Η δε πολύτεκνη οικογένεια είχε την ίδια μεταχείριση με τους άγαμους, καθώς αγνοήθηκε πλήρως το γεγονός ότι το κόστος και οι ανάγκες κάθε οικογένειας είναι περισσότερο αυξημένες αναλόγως του αριθμού των παιδιών.

Ούτε, βέβαια, και η μεταμφιεσμένη νέα κυβέρνηση θεώρησε χρέος της ότι πρέπει νʼ αλλάξει πορεία, αφού στις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού ούτε καν υπαινιγμός υπήρξε για την εφιαλτική κατάσταση της υπογεννητικότητας και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Στα συμπεράσματα της 3114ής Συνόδου των υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και θεμάτων Καταναλωτή της ΕΕ (Λουξεμβούργο, 3 Οκτωβρίου 2011) καταγράφηκε ότι «τα χαμηλά ποσοστά γεννητικότητος που βλέπουμε αυτή την περίοδο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν μπορούν πάντα να απεικονίσουν τις προσωπικές επιθυμίες των γυναικών και των αντρών, αλλά θα μπορούσαν να προκύψουν από την κοινωνική και οικονομική κατάστασή τους».

Η Σύνοδος υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι αποτελεσματικές απαντήσεις στις δημογραφικές προκλήσεις απαιτούν ολοκληρωμένες, διεξοδικές και μακροπρόθεσμες πολιτικές, επαρκείς οικονομικούς πόρους και διοικητική ικανότητα, ώστε να καθίστανται οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμες…».

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση, αντί να σχεδιάζει αποτελεσματικά μέτρα έναντι των δημογραφικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, μια χώρα με πληθυσμό που μειώνεται και έχει γεράσει επικίνδυνα, αποδομεί κάθε είδους προστασία της οικογένειας, και ειδικά της πολύτεκνης, νομοθετώντας ενάντια στις προαναφερθείσες διατάξεις του Συντάγματος.

O υπουργός των Οικονομικών, αφού αρχικώς ανακοίνωσε την απαλλαγή των πολυτέκνων από το χαράτσι των ακινήτων, σε συνέχεια της τακτικής του άλλα να ανακοινώνει το πρωί, να τα τροποποιεί την επομένη, και την μεθεπομένη να τα καταργεί, επέβαλε το χαράτσι των ακινήτων και στους πολυτέκνους, εξαιρώντας μόνον όσους έχουν τέσσερα και άνω προστατευόμενα μέλη και με την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ, είτε έχουν 4 είτε έχουν 14 τέκνα!

Δηλαδή, όταν το εισόδημα που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος μιας εξαμελούς οικογένειας, που είναι η πιο μικρή πολύτεκνη οικογένεια, είναι 5.000 ευρώ ετησίως!

Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα πρέπει το ακίνητο και να ιδιοκατοικείται (!), δηλ. εάν ένας πολύτεκνος είχε ένα μικρό ακίνητο, που δεν επαρκούσε για τη στέγαση της μεγάλης οικογένειάς του, και αναγκάστηκε να μισθώσει μεγαλύτερο, ενοικιάζοντας το δικό του σε τρίτο, αυτός θα πληρώσει ολόκληρο το χαράτσι χωρίς απαλλαγή, επειδή δεν ιδιοκατοικεί, ακόμη κι αν έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ!

Επίσης, απαλλάσσει από το καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (απόλυση με καταβολή 60% του βασικού μισθού μέχρι τη συνταξιοδότησή τους σε όσους έχουν 35 χρόνια υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 55 ετών) μόνον τους πολυτέκνους που έχουν 4 προστατευόμενα τέκνα, δηλ. όλα ανήλικα ή σπουδάζοντα!

Είναι δυνατόν σε αυτή την ηλικία ο πολύτεκνος να έχει όλα τα τέκνα του ανήλικα; Το ίδιο πράττει και για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Εμφανίζεται ότι δήθεν απαλλάσσει τους πολυτέκνους, ενώ τους εμπαίζει. Θαυμάστε πολιτική ανθρώπων που θέλουν να κυβερνούν τη χώρα.

Η ώρα του λογαριασμού έρχεται και θα πάρουν την απάντηση.


Σχολιάστε εδώ