Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Από τον… μπακάλη
πήρε την παράταση;
Παρατάθηκε… σιωπηρά για ένα εξάμηνο η θητεία του Παπανδρέου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που έληξε στις 11 Νοέμβρη, γιατί μέχρι εκείνη την ημέρα (τελευταία) ήταν ακόμη πρωθυπουργός. Και ποιος το αποφάσισε; Ποιο όργανο του κόμματος συνεδρίασε και του έδωσε… παράταση; Ο… μπακάλης της γειτονιάς; Ή συνεδρίασε με τον εαυτό του και συναποφάσισαν; Η δημοκρατία και ο σεβασμός των διαδικασιών τρέχει από τα μπατζάκια του Γιώργου. Μόνο που άλλες είναι οι βουλές μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

***
Απόστολε, το ’89 μαζί
με τον Καρατζαφέρη
πάλι ήσασταν…
Τη μισή αλήθεια τον συμφέρει να λέει ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης για το «βρώμικο ’89». Πράγματι η συγκυβέρνηση Τζανετάκη έγινε από κοινού με τη Δεξιά του Μητσοτάκη, όπου μετείχε και ο Καρατζαφέρης, και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου (της… οπισθοδρόμησης, όπως την έλεγε ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος) όπου ήταν όλα τα μεγάλα στελέχη – Φλωράκης, Κύρκος, Δαμανάκη, Κουβέλης, Ανδρουλάκης, Ν. Κωνσταντόπουλος κ.ά. Όμως δύο μήνες μετά έγινε η οικουμενική Ζολώτα, όπου μετείχε και το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα. Τότε ο Καρατζαφέρης δεν σε πείραζε, Απόστολε, που από κοινού ήσασταν στην κυβέρνηση; Μαζί με τη Δεξιά του Μητσοτάκη;

• ΡΙΓΗ… ενθουσιασμού προκάλεσε στα ενδότερα του ΠΑΣΟΚ η πληροφορία ότι ο Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει να ξεκινήσει άμεσα περιοδείες στην επικράτεια. Προκειμένου -όπως φαντάζομαι- να δρέψει τις δάφνες των επιτυχιών της πρωθυπουργικής θητείας του, ιδιαιτέρως δε κατά το τελευταίο δεκαήμερο. Ορισμένοι βουλευτές δεν εξεδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους μόνο με επιφωνήματα και ιαχές, προέβησαν και σε σχόλια. Με πιο… επιτυχημένο: «Προβλέπω ότι θα τον περιφέρουν με το γυάλινο αλεξίσφαιρο κλουβί που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Πάπας!». Μα γιατί προεξοφλούν ότι ο λαός θα τον αποδοκιμάσει μετά τα αναρίθμητα επιτεύγματά του;

• Όχι μόνο αποστάσεις βλέπω να παίρνει ο Παύλος Γερουλάνος από τον Παπανδρέου, αλλά και μαύρες μέρες διαισθάνεται να έρχονται για το ΠΑΣΟΚ. Μια δήλωσή του κάθε άλλο παρά προφητική είναι. Είπε πολύ χαρακτηριστικά:
«Και ο Γιώργος Παπανδρέου να μείνει αρχηγός, αν δεν γίνει συζήτηση για το αύριο, τις πολιτικές και τις προτεραιότητες, τότε βλέπω το ΠΑΣΟΚ να κόβεται σε κομμάτια».


Σχολιάστε εδώ