στα ενδότερα των ομάδων

Το επιβεβαίωσε και στη συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους οπαδούς την περασμένη Τρίτη. Η περισσότερη ώρα της κουβέντας αναλώθηκε στον ισπανό τεχνικό, στα θετικά που έχει, αλλά και στα αρνητικά, τα οποία έθιξαν πρώτα οι οπαδοί.

Ανάμεσά τους και άτομα που διαμορφώνουν τη γνώμη του απλού κόσμου και πολλές φορές άσκησαν κριτική στον προπονητή του Ολυμπιακού. Όσοι ξέρουν τον Βαλβέρδε, θα έβαζαν στοίχημα ότι εάν γνώριζε ο Ισπανός όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση του εργοδότη του με τους οπαδούς, θα έπαιρνε πολύ εύκολα την απόφαση για το επαγγελματικό μέλλον του.

Με περίπου τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, ο Βαλβέρδε έχει αντιληφθεί πώς παίζεται το παιχνίδι και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τάση της κοινής γνώμης. Ξέρει, λοιπόν, ότι αφού άρχισαν οι συζητήσεις για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της δουλειάς του, ουσιαστικά ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν πρόβλημα με τον προπονητή, καθώς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη παικτών και παραγόντων. Αλλά η κόντρα ανάμεσα στους βασικούς μετόχους καλά κρατεί.

Όποιος μπορεί και διαβάζει πίσω από τις λέξεις προαναγγέλλει ουσιαστικά επιστροφή του Ανδρέα Βγενόπουλου στο προσκήνιο. Στην επιθυμία του να προσπεράσει τον Τσάκα και τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ αποδίδουν οι μυημένοι τα δημοσιεύματα που ασκούν κριτική στον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Μόνο που οι συνεχείς διαρροές από τις δύο πλευρές επηρεάζουν άμεσα και την καθημερινότητα της ομάδας. Το απέδειξε η παρέμβαση του Ζεσουάλδο Φερέιρα, τον οποίο κάποιοι έβαλαν στο παιχνίδι για να περιορίσουν τον Βλάση Τσάκα.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, πάντως, έχει καταφέρει μέσα σε δύο μήνες να δώσει ελπίδα στους παίκτες του «τριφυλλιού». Ενώ παράλληλα τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα και αποφόρτισε την ομάδα, η οποία δούλεψε απερίσπαστα. Το κυριότερο επίτευγμα του Τσάκα, όμως, είναι ότι άλλαξε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Δημιούργησε όραμα στους παίκτες, που έβλεπαν ότι όδευαν προς μία χαμένη χρονιά, αλλά η προοπτική να μπουν χρήματα στην ομάδα και η συσπείρωση του κόσμου τόνωσε την αυτοπεποίθηση των «πρασίνων».

Κάτι ανάλογο πάει να γίνει και με την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες ρώτησαν και έμαθαν για το παρελθόν του μεσολαβητή που μετέφερε στην Ένωση το ενδιαφέρον αράβων επενδυτών. Για πρώτη φορά έσκασαν χαμόγελα στα Σπάτα και ενδεχομένως να υπάρξει και αγωνιστικό όφελος για τους «κιτρινόμαυρους».

Σταμάτησε το σερί των αήττητων αγώνων της εθνικής ομάδας. Κόντρα, μάλιστα, στον πιο αδύναμο αντίπαλο, καθώς η Ρουμανία απογοήτευσε στα προκριματικά του Euro, ενώ παρουσιάστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στον φιλικό της προηγούμενης Τρίτης.

Πολλές αλλαγές, βέβαια, έκανε και ο Φερνάντο Σάντος, αλλά ο Πορτογάλος εκνευρίστηκε πολύ απ’ όσα έδειξαν ορισμένοι παίκτες, οι οποίοι πήραν το βάπτισμα του πυρός. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, λογικά θα ξεχάσουν από δω και πέρα την εθνική ομάδα, εκτός κι αν βγάλουν μάτια στην πορεία της σεζόν.

Ο Σάντος, άλλωστε, έχει δείξει πως είναι δίκαιος στις επιλογές του. Αλλά ήταν τόσα τα νεύρα του, που για πρώτη φορά προβληματίστηκαν οι στενοί του συνεργάτες του και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

Θέμα Σάντος, βέβαια, δεν τίθεται. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος απογοήτευσε με την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική Ελπίδων στα δύο ματς με τη Γερμανία και τη Βοσνία.

Ο Γεωργιάδης στηρίχθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ενεπλάκη το όνομά του στην ιστορία με τους ύποπτους αγώνες. Από την ΕΠΟ έβαλαν πλάτη, αλλά στα πιο κρίσιμα ματς των Ελπίδων ο Γου Χου τα έκανε θάλασσα, καθώς απέτυχε να εκμεταλλευθεί το πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στη συγκεκριμένη φουρνιά.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Ομοσπονδία συγκρίνουν τη σημερινή Ελπίδων με την παρέα του Καραγκούνη, του Μπασινά, του Δέλλα που έφτασαν στη 2η θέση το 1998 και έπειτα από έξι χρόνια, ως άνδρες, κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης. Για τέτοια φουρνιά μιλάνε στην ΕΠΟ και γι’ αυτό άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Γεωργιάδη στον πάγκο των Ελπίδων.

Μια από τις σκέψεις για τη διαδοχή του είναι ο Βαγγέλης Βλάχος. Έχει αρκετές συμπάθειες, αλλά οι σύμβουλοι του Πιλάβιου δεν θέλουν στην Ομοσπονδία άλλον έναν προπονητή με προϋπηρεσία στον Παναθηναϊκό και ενδεχομένως να πάνε σε άλλη λύση.

Μια επιλογή είναι ο Κολομπούρδας του ΠΑΟΚ, για τη δουλειά του οποίου ακούγονται πολλά κολακευτικά σχόλια. Αν και το όνομα του νεαρού τεχνικού έχει αρχίσει να ακούγεται και για τη θέση του Λάζλο Μπόλονι, εάν ο Ρουμάνος αποχωρήσει κάποια στιγμή από τον πάγκο του Δικέφαλου του Βορρά.

Η υπόσχεση του Πιλάβιου πως θα ικανοποιήσει το αίτημα των ομάδων για αντικατάσταση του Ανδρέα Φάκου από τη θέση του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα αποδεικνύει τη διάθεση για διατήρηση ισορροπιών. Αν και ο ορισμός του διαιτητή και των βοηθών στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ασφαλώς και θα τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Που θα γίνει ακόμα δυσκολότερη μετά τη λήξη του ντέρμπι και ειδικά εάν υπάρξει κάποιο λανθασμένο σφύριγμα. Έχουν, άλλωστε, ακουστεί οι πρώτες γκρίνιες από τις ομάδες, αν και έμμεσα στοχεύουν στην ΕΠΟ.


Σχολιάστε εδώ