Μικρά & ενοχλητικά

Περικοπή ωρών αντί μισθών
Ένα πιο «ευέλικτο» ωράριο ακούγεται πως εφαρμόζουν σε ίδρυμα για ψυχικά ασθενείς της οργάνωσης «Αποστολή» στην Κυψέλη προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Η διοίκηση αποφάσισε να μην περικόψει μισθούς, αλλά… ώρες εργασίας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως το ωράριό τους έχει μειωθεί από οκτάωρο σε εξάωρο, με ανάλογη βεβαίως περικοπή των αποδοχών τους.
Όμως οι ανάγκες δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Επομένως, αυτή η μείωση, λένε οι εργαζόμενοι, υποβαθμίζει το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασθενείς.

Την ανάγκη του έχουν
Όσο βυθίζεται στη φτώχεια η χώρα, τόσο αυξάνονται τα συσσίτια της Εκκλησίας. Τον τελευταίο καιρό, ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή, αυξήθηκαν κατά 25% οι μερίδες που μοιράζονται στους νεόπτωχους Έλληνες. Το ταμείο λύγισε και ο Αρχιεπίσκοπος κατέφυγε στις «μεγάλες» δυνάμεις, όπερ σημαίνει… Μονή Βατοπεδίου. Ο ηγούμενος Εφραίμ θα στηρίξει οικονομικά το φιλανθρωπικό έργο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που προειδοποίησε πως οι οικονομικές δυνατότητες της Αρχιεπισκοπής έχουν πλέον περιοριστεί και κάθε προσφορά είναι δεκτή. Η Μονή θα βοηθήσει μέσω του ιδρύματός της «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς», που το στηρίζουν προσωπικότητες από το εξωτερικό και διαχειρίζεται και τα έσοδα από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία. Στην Ελλάδα πολλοί κάνουν πως δεν τον… ξέρουν τον ηγούμενο Εφραίμ, όμως δεν φαίνεται να το έχει πάρει βαρέως. Οι Ρώσοι έχουν ορθάνοιχτη την αγκαλιά τους και η Εκκλησία της Ελλάδος, με τόσο αυξημένες ανάγκες για φιλανθρωπία, λέει και ευχαριστώ…

Άνοιγμα στην ενέργεια
Πάνω από 20 εκατ. ευρώ χάνει κάθε χρόνο λόγω της οικονομικής κρίσης η Εκκλησία της Κύπρου και αποφάσισε να μπει ακόμη πιο δυνατά στις επενδύσεις. Μέρισμα έχει να πάρει αρκετά χρόνια από τα ξενοδοχεία και τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες όπου συμμετέχει. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου διέγνωσε πως στον τομέα της ενέργειας ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρό –και κυρίως προσοδοφόρο– και βρίσκεται σε επαφή με εταιρείες από το Ισραήλ για να παραχωρήσει εκκλησιαστική γη με αντάλλαγμα τη συμμετοχή σε αυτά τα εταιρικά σχήματα. Και η Εκκλησία της Ελλάδος περιμένει ακόμη να αυγατίσει τα έσοδά της από… ενοίκια ακινήτων τριακονταετίας.

Εκπρόσωπο Τύπου…
… αποκτά, όπως μαθαίνουμε, η Ιερά Σύνοδος. Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, για τη θέση προορίζεται ο Κωστής Δήμτσας, πρόεδρος σήμερα της «Αποστολής».


Σχολιάστε εδώ