Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Οι φίλοι των «πρασίνων» αντιλήφθηκαν ότι η είσοδος του πρίγκιπα μπορεί να καθυστερήσει και ενδεχομένως να χαθεί η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Φυσικά λόγω του χθεσινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν υπήρξαν αντιδράσεις. Αλλά σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα της κρίσιμης αναμέτρησης, από αύριο αναμένεται να εκφράσουν έντονα τις ενστάσεις τους για τον χρόνο που χάνεται, αλλά και συνολικά για τη διαδικασία.

Με τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία των ΜΜΕ, άλλωστε, ο κόσμος του «τριφυλλιού» έχει αρχίσει να βλέπει με διαφορετικό μάτι την προοπτική εμπλοκής του Αλ Σαούντ και κυρίως αμφισβητεί τα μεγαλεπήβολα σχέδια που ακούει από το στόμα του Βλάση Τσάκα.

Καιροφυλακτεί ο Βγενόπουλος

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως εκτός από τον Σαουδάραβα μπορεί να επανεμφανιστεί στο προσκήνιο ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με μια κίνηση αιφνιδιαστική που μπορεί να αλλάξει τη ροή των γεγονότων. Υπάρχει, άλλωστε, σε εξέλιξη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιείται με τους όρους που έθεσε ο δεύτερος τη τάξει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υποστηρικτές του Βγενόπουλου υποστηρίζουν ότι όλη η ιστορία με τον πρίγκιπα είναι ένα τέχνασμα, ένα δόλωμα για να τσιμπήσουν οι υπάρχοντες μέτοχοι και να προχωρήσουν εκείνοι στην κάλυψη της αύξησης.

Διαφορετικές νομικές απόψεις

Για το θέμα, πάντως, εκφράζονται ήδη δύο διαφορετικές απόψεις. Σύμφωνα με τη μία, ο Βγενόπουλος ή όποιος άλλος παλιός μέτοχος μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση των μετοχών με την κάλυψη των 15 εκατ. ευρώ. Ποσό που μπορεί να τον κάνει κυρίαρχο του παιχνιδιού σύμφωνα με την ορισθείσα τιμή της μετοχής. Ακούγεται και μια άλλη άποψη από νομικούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι για να προσπεράσει τον Αλ Σαούντ κάποιος από τους παλιούς μετόχους, εκτός από τα 15 εκατ. ευρώ της αύξησης και τα 5 του Ιανουαρίου για μεταγραφές, θα πρέπει να εγγυηθεί και άλλα 50 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναφέρεται στο χαρτί που φέρει τις υπογραφές από τους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του σαουδάραβα πρίγκιπα.

Τάζει τη Μεικτή Κόσμου

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, πάντως, ο Βλάσης Τσάκας θα έχει ντύσει στα πράσινα τη Μεικτή Κόσμου.

Μετά τους Τζαβέλα και Σικαμπάλα, ο εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ προανήγγειλε την προσέγγιση του Ροναλντίνιο, ενώ η έκταση που πήρε η ιστορία οδήγησε πολλούς μάνατζερ να προτείνουν στον Παναθηναϊκό ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, όπως ο βούλγαρος Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και ο γάλλος Νικολά Ανελκά.

Τι καλάθι θα χρειαστούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, θα το μάθουμε μέσα στον Δεκέμβριο. Αλλά είναι βέβαιο ότι έως τότε θα έχει φτάσει στα όριά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος βλέπει τους νυν παίκτες του να τον ρωτούν σε καθημερινή βάση τι ακριβώς συμβαίνει και αν έχει δώσει ο ίδιος λίστα με συγκεκριμένα ονόματα είτε στον Δημήτρη Γόντικα είτε στον Βλάση Τσάκα.


Σχολιάστε εδώ