Έκλεψαν τις μαρμάρινες στήλες που κοσμούσαν το προαύλιο της Βουλής!

Ήδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον μέχρι πρόσφατα υπεύθυνο φύλαξης των εργοταξίων καθαριότητας του δήμου, Γιώργο Ρέμπη, ενώ το θέμα, στο οποίο εμπλέκονται υψηλόβαθμοι δημοτικοί παράγοντες, θα απασχολήσει την ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κακλαμάνη, Θανάσης Σπυράκος, πρώην αστυνομικός, είναι αποφασισμένος, όπως δήλωσε, να διαλευκάνει τη σκοτεινή υπόθεση. Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Ρέμπη, που μετά τις αποκαλύψεις του εκδιώχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη θέση του και μετατέθηκε στην «άγονη γραμμή» των ειδικών συνεργείων, πρέπει ν’ αναζητηθούν ευθύνες εντός του δήμου! Περιγράφοντας τα γεγονότα, ο κ. Ρέμπης σημειώνει ότι «στις 19/10/2011 έπειτα από παράκληση του φρουράρχου της Βουλής (που φοβόταν επεισόδια λόγω της γιορτής του Πολυτεχνείου) συνεργεία του δήμου μετέφεραν με προφυλάξεις 24 μαρμάρινες κολόνες και 24 μαρμάρινες βάσεις, βάρους πλέον των 50 κιλών η καθεμία, στο εργοστάσιο της πρώην Softex. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν τμηματικά στο εργοτάξιο του δήμου που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού 15. Στις 31 Οκτωβρίου, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο που διενήργησε ο κ. Ρέμπης, βρέθηκαν 19 κολόνες και 12 μαρμάρινες βάσεις, εκ των οποίων οι τρεις ήταν κατακερματισμένες, και μάλιστα όχι στο παραπάνω εργοτάξιο, αλλά στη Διεύθυνση Οδοποιίας του δήμου στην οδό Σαλαμίνος. Σε απλά ελληνικά, είχαν αφαιρεθεί 5 μαρμάρινες κολόνες και 12 στήλες, χωρίς καν να γνωρίζει κανείς πού πήγαν…

Ο σάλος, όμως, που προκλήθηκε και ο φόβος να κληθούν από τον Εισαγγελέα, (εξ)ανάγκασε τους υπαίτιους να επιστρέψουν τις 5 κολόνες και 2 τεμαχισμένα κομμάτια μάρμαρα. Αυτό έγινε στις 4 Νοεμβρίου, όταν παραδόθηκαν τα μάρμαρα από τους υπαλλήλους Καθαριότητας Χ.Α. και Δ.Κ. στη Διεύθυνση της Δημοτικής Οδοποιίας. Όσο για τις υπόλοιπες στήλες και τα μέλη των μαρμάρων που αφαιρέθηκαν, ούτε λόγος.


Σχολιάστε εδώ