Πάρε… Δώσε…

Το ΣΔΟΕ, ο Εισαγγελέας και οι χειροπέδες
• Ορισμένα πράγματα στην Ελλάδα δεν εξηγούνται με την κοινή λογική και, μοιραία, μας οδηγούν σε… πονηρές σκέψεις. Για παράδειγμα: Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου μόνο στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΣΔΟΕ είχαν τη λίστα με τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου. Μέχρι τότε είχε γίνει μόνο μία σύλληψη επιχειρηματία με την αυτόφωρη διαδικασία για οφειλές από ΦΠΑ – η γνωστή περίπτωση με την… ιδιοκτήτρια «φιρμάτης» μπουτίκ στη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον ότι το πώς ακριβώς εφαρμόζεται ο νόμος για την προσαγωγή οφειλετών στο αυτόφωρο είχε διευκρινισθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

• Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης έως τα τέλη Οκτωβρίου δεν είχε καταφέρει να πάρει στα χέρια του τη λίστα. Τη ζήτησε, την ξαναζήτησε, την… ξαναματαζήτησε, ώσπου στο τέλος απείλησε με ποινικές διώξεις τους υπευθύνους στο υπουργείο Οικονομικών και κατάφερε να του σταλεί. Από τότε και μέσα σε λιγότερες από είκοσι ημέρες οι χειροπέδες περνούν με ταχύτατες διαδικασίες ακόμη και σε επιχειρηματίες με πολύ ηχηρά ονόματα. Τις τελευταίες ημέρες διενεργούνται από την Οικονομική Αστυνομία μια δυο συλλήψεις ημερησίως, πάντα με εντολές του κ. Πεπόνη.

• Το ερώτημα που -όπως προαναφέραμε- οδηγεί μοιραία σε πονηρές σκέψεις είναι γιατί ο κ. Πεπόνης εμφανίζει τόσο γρήγορα τόσο πλούσιο έργο κατά των οφειλετών, στο ίδιο ακριβώς πεδίο όπου μέχρι πριν από λίγες ημέρες το ΣΔΟΕ είχε να επιδείξει ελάχιστα αποτελέσματα… Η λίστα οφειλετών στα χέρια του κ. Πεπόνη γίνεται «χρυσάφι» για το Δημόσιο.

Οι Γερμανοί, ο ΟΤΕ και η δραχμή
• Ξέρουν, άραγε, κάτι παραπάνω απ’ όλους εμάς οι γερμανοί μεγαλομάνατζερ για το μέλλον της χώρας μας; Πριν από λίγο καιρό η TUI ζητούσε από τους ξενοδόχους συμβόλαια για να καθορισθεί πώς θα εξοφλούν τις οφειλές τους στον τουριστικό γίγαντα της Γερμανίας σε… δραχμές.

• Την Πέμπτη, ο Κέβιν Κοπ, ο γερμανός οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ, μίλησε σε ένα διεθνές συνέδριο στη Βαρκελώνη και είπε ότι ο… γερμανοκρατούμενος πλέον Οργανισμός εξετάζει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή. Και το είπε παρουσία του έλληνα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μ. Τσαμάζ, ο οποίος απέφυγε να κάνει σχόλια για το θέμα.
• Εντάξει, είπαμε ότι οι μεγάλες εταιρείες σαν τον ΟΤΕ οφείλουν να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, πιθανό ή απίθανο. Όταν όμως από τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της χώρας και τους γερμανούς διοικούντες τροφοδοτούνται σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, τι πρέπει να σκεφτεί άραγε ο ήδη ανήσυχος έλληνας καταθέτης; Και πόσο καλή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα που τους φιλοξενεί οι Γερμανοί του ΟΤΕ όταν μιλούν δημόσια για τέτοια σενάρια καταστροφής της Ελλάδας;


Σχολιάστε εδώ