Ούτε δευτερόλεπτο ανοχής στο «μαύρο μέτωπο»

Ο Λ. Παπαδήμος, λένε, ως συνεχιστής της προηγούμενης μονοκομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε από την πρώτη στιγμή και σε όλους τους τόνους ότι τα άγρια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα θα ενταθούν, αφού όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, αλλά υποσχέθηκε και την ταχεία εφαρμογή τους. Τέτοια μέτρα, υπογραμμίζουν, είναι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η εργασιακή εφεδρεία, η αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, η βίαιη μείωση μισθών και οι χιλιάδες απολύσεις, η περαιτέρω σφαγή των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από το «κούρεμα» των ομολόγων, που σημαίνει νέα μείωση των συντάξεων και των άλλων παροχών των Ταμείων.

Το ΚΚΕ προτείνει τον κοινό αγώνα των εργαζομένων του δημόσιου τομέα και των συναδέλφων τους του ιδιωτικού, αφού -όπως εκτιμά- αντίστοιχη επίθεση δέχονται και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Στο όνομα, καταγγέλλουν, του «υγιούς ανταγωνισμού» και της «βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», η κυβέρνηση Παπαδήμου δηλώνει έτοιμη να σφαγιάσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κάθε λαϊκή κατάκτηση.

Έτσι, οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας θα επιταχύνουν την πολιτική της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης με την προώθηση των επιχειρησιακών συμβάσεων και την κατάργηση των κλαδικών, γι’ αυτό και ο νέος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η επίτευξη της «πλήρους απασχόλησης» δεν θα γίνει χωρίς «κόστος προσαρμογής και θυσίες». Κόστος, τονίζουν, που θα το επωμιστούν εξ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι, που θα κληθούν να δουλεύουν -όσοι δουλεύουν- με μισθούς Βουλγαρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν στελέχη του κόμματος, όπου προωθείται από τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης η «κοινωνική συναίνεση», ο λαός δεν πρέπει να δώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο χρόνου στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία δεν είναι νέα, αλλά συνέχεια της προηγούμενης, και μάλιστα κυβέρνηση που δηλώνει ωμά και ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμη να δώσει τη χαριστική βολή στα λαϊκά δικαιώματα αν ο λαός δεν αντιδράσει μαζικά και οργανωμένα.

Στο ΚΚΕ βλέπουν ότι, σύμφωνα και με όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα (σταθερά πάνω από 10%, με αυξητικές τάσεις), τα λαϊκά στρώματα εκτιμούν την πολιτική του κόμματος και έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εντείνουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Στους τόπους δουλειάς, τονίζουν, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά, ακόμα και σε κάθε πολυκατοικία, πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του «μαύρου μετώπου». Τα λαϊκά στρώματα, λένε, καλούνται σήμερα, πριν να είναι αργά, να οργανώσουν την πάλη τους χωρίς καμία καθυστέρηση ενάντια στα χαράτσια και την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, την πάλη για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία.

Δεν πρέπει, υπογραμμίζουν, να υπάρξει καμία στάση αναμονής απέναντι σε μια κυβέρνηση που θέλει να πτωχεύσει τον λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία, οι τράπεζες, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι με βάση τη σημερινή συγκυρία το ζητούμενο για τον λαό είναι να φέρει πλέον στην ημερήσια διάταξη, πέρα από την αντίσταση στα κυβερνητικά μέτρα, το ζήτημα της εξουσίας και να σταθεί απέναντι σε κάθε κόμμα με κριτήριο τη θέση που παίρνει στο πραγματικό πολιτικό δίλημμα, που δεν είναι άλλο από το: «Με τα μονοπώλια ή με τον λαό;». Το κόμμα μας, λένε, είναι το μόνο που είπε την αλήθεια για την ουσία και τα αίτια της σημερινής οικονομικής κρίσης και δικαιώθηκε. Ως εκ τούτου, τώρα είναι η ώρα να κάνει ο λαός το βήμα, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ και να κλιμακώσει την ταξική πάλη με αίτημα την αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους.


Σχολιάστε εδώ