Καβάλησαν το καλάμι οι «5»

Πρωτοβουλίες και δηλώσεις τους το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει τη δυσφορία της Λ. Συγγρού, που παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις τους. Οι κ. Σπηλιωτόπουλος, Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Χατζηδάκης και Αντώναρος εμφανίζονται με τη λογική της ομάδας, χωρίς να λείπει από τη μεριά τους και η προκλητική συμπεριφορά, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσφορία αρκετών βουλευτών του κόμματος. Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους ισχυρίζονται ότι ήταν εκείνοι που ουσιαστικά «επέβαλαν» (!) στον κ. Σαμαρά τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, διαφορετικά «η παράταξη θα πήγαινε στα βράχια», λένε χαρακτηριστικά. Όλα αυτά έφτασαν, όπως ήταν φυσικό, στη Λ. Συγγρού και προκάλεσαν οργή, ενώ στο επιτελείο του κ. Σαμαρά δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι οι κ. Μητσοτάκης και Βαρβιτσιώτης επέλεξαν να συγκρουστούν δημόσια με τον Φ. Κρανιδιώτη, παρότι ο τελευταίος δεν έχει οποιοδήποτε κομματικό αξίωμα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι «5» δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί, καθώς στόχος τους είναι να κατοχυρωθούν ως τάση μέσα στη ΝΔ, ως φιλελεύθεροι, και να καταθέτουν από κοινού προτάσεις και απόψεις. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα τους φέρει σε ευθεία ρήξη με τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που αναδείχθηκε στην προεδρία του κόμματος κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τάσεις μέσα στη ΝΔ. Στενοί συνεργάτες του μάλιστα σημειώνουν ότι αν οι συγκεκριμένοι βουλευτές κάποια στιγμή υπερβούν τα εσκαμμένα, η αντίδραση του κ. Σαμαρά θα είναι άμεση και σκληρή.

Στη Λ. Συγγρού, όπως προαναφέραμε, προκάλεσε εκνευρισμό η δημόσια αντιπαράθεση των κ. Μητσοτάκη και Βαρβιτσιώτη με τον Φ. Κρανιδιώτη κι αυτό διότι πιστεύουν ότι σκοπίμως οι «5» συντηρούν κλίμα έντασης. Η αρχή έγινε όταν ο τελευταίος δήλωσε, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ότι οι νεοφιλελεύθεροι αποτελούν μειοψηφία στο κόμμα και πως η ιδεολογία τους είναι η πιο βάρβαρη και ακραία πολιτική. Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τον εαυτό του κι έσπευσε να απαντήσει με σειρά ραδιοφωνικών συνεντεύξεών του, όπου χαρακτήρισε τον κ. Κρανιδιώτη «όψιμο νεοδημοκράτη», χωρίς καμιά προσφορά στο κόμμα και άρα… χωρίς το δικαίωμα να ασκεί κριτική σε βουλευτές της ΝΔ. Εξίσου έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Κρανιδιώτη, ο οποίος σημείωσε ότι καθένας μπορεί να κάνει κριτική, προσθέτοντας ότι «όποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας»!.. Απαντώντας στις αιχμές του κ. Μητσοτάκη, ότι δεν έχει προσφέρει στη ΝΔ, τόνισε ότι «αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, τη Μύκονο και την Αράχωβα δεν έχω κάνει». Ακόμη πρόσθεσε ότι τα τιμολόγιά του είναι πληρωμένα στην ώρα τους, υπαινισσόμενος τα τιμολόγια του Κυριάκου με τα τηλεφωνικά κέντρα της «Ζήμενς», ενώ τον αποκάλεσε και «πορφυρογέννητο». Προς υπεράσπιση του τελευταίου έσπευσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επιχείρησε να απαξιώσει την παρουσία του Φ. Κρανιδιώτη. Φαίνεται ότι οι «5» έχουν αποφασίσει να συντηρήσουν την κόντρα, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρίτος της παρέας, ο Κ. Χατζηδάκης, έχει δώσει συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα και με τα λεγόμενά του θα πυροδοτήσει εκ νέου την ένταση.


Σχολιάστε εδώ