Κάτω στον Πειραιά

Την περασμένη Τρίτη στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο» καταγράφηκαν 79 τηλεφωνήματα σε μία ώρα, ενώ στο παιχνίδι Εθνικού – Οδηγήτριας, που μεταδόθηκε το μεσημέρι του προπερασμένου Σαββάτου, υπήρχε επισκεψιμότητα 287 τηλεθεατών στο Web TV, που είχε και «ζωντανή» εικόνα από τον αγώνα. Βέβαια το Κανάλι 1 δέχεται αδυσώπητο πόλεμο από τα οργανωμένα συμφέροντα που επιδιώκουν εδώ και χρόνια να καθυποτάξουν την πόλη και πλέον δεν το ελέγχουν και το θεωρούν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ο πρόεδρος της δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά Κυριάκος Μπαλάκος με στοχευμένες και απόλυτες κινήσεις έχει καταφέρει να κάνει το Κανάλι 1 το ραδιόφωνο του κάθε Πειραιώτη και αυτό το θωρακίζει απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται, ενώ και η εβδομαδιαία παρουσία του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου στο στούντιο του δημοτικού ραδιοσταθμού ενισχύει τη διείσδυσή του στην πειραϊκή κοινωνία. Ισχυρό «όπλο» του Καναλιού 1 – 90,4, στην προσπάθεια να κερδίσει το στοίχημα της επιβίωσης και της επιτυχίας, είναι το νέο του πρόγραμμα, που περιέχει πολλές εκπλήξεις και θα βγει «στον αέρα» στο τέλος του χρόνου.

// Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος, από τα αγαπημένα παιδιά της ΝΔ στον Πειραιά, επί σειρά ετών γενικός διευθυντής στο Κανάλι 1, όπου τον είχε τοποθετήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ο Χ. Αγραπίδης, μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια τραπεζών και οργανισμών και από τους γνωστούς πολιτικούς συντάκτες. Αιτία, το δομημένο ομόλογο των 134 εκατ. ευρώ που αγόρασε ως πρόεδρος του Ταμείου των δημοσιογράφων, στο οποίο ο Αλογοσκούφης τον είχε τοποθετήσει. Λέγεται ότι εμπνευστής του σχεδίου για το δομημένο ομόλογο είναι άλλος. Μιλάμε για κάποιον χοντρό κύριο που βρίσκεται πίσω από τις περισσότερες δοσοληψίες δομημένων ομολόγων και τον γνωρίζουν και οι… πέτρες στον Πειραιά και τους μεγαλόσχημους πολιτικούς που ήταν συνδαιτυμόνες του Καπράνου στο σπίτι της Φρεαττύδας, όπου σχεδιάσθηκε και οργανώθηκε η «ληστεία» του Ταμείου των δημοσιογράφων. Ας αναζητήσει και αυτούς η Δικαιοσύνη. Για να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να αποκαλυφθούν όλοι αυτοί που έφαγαν τα εκατομμύρια.

// Περισσότερα από 7.500 φρεάτια ομβρίων καθάρισαν τα συνεργεία του δήμου το φθινόπωρο. Επίσης έχει συγκεντρωθεί ποσότητα αλατιού στις αποθήκες του δήμου για να ριχτεί στους δρόμους σε περίπτωση χιονόπτωσης. Όπως δήλωσε στη στήλη ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Στάθης Κωνσταντούζος, ο Πειραιάς είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και τις καταιγίδες και τη βαρυχειμωνιά.

// Μόνο ένας δημοτικός παράγοντας με το ανάστημα του αείμνηστου Νίκου Λεγάκη θα μπορούσε να συγκεντρώσει τόσο κόσμο στο πολιτικό του μνημόσυνο. Γιατί αυτό που ζήσαμε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια δεν έχει προηγούμενο. Εκατοντάδες επώνυμοι και μη πολίτες του Πειραιά συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που πρόσφερε όσο λίγοι στα Καμίνια και έδωσε πνοή και όραμα σ’ όλη την περιοχή. Η καλοσύνη του, η ιατρική του επάρκεια και ο τρόπος ζωής του, που ήταν παράδειγμα για κάθε εμπλεκόμενο στα κοινά, ήταν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν. Ο Νίκος Λεγάκης στάθηκε σ’ όλη του τη ζωή μακριά από τα κόμματα και κοντά στον άνθρωπο. Στην εκδήλωση που έγινε για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να μετονομαστεί η πλατεία των Παιδικών Στεγών σε πλατεία Νίκου Λεγάκη. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Πειραιά» Γιάννη Καρδαράς, ο οποίος -προς τιμήν του- ήταν ο εμπνευστής και ένας από τους βασικότερους διοργανωτές της εκδήλωσης.

// Με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος της γεροντικής άνοιας, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά ξεκίνησε τη λειτουργία τμήματος για την ενημέρωση ηλικιωμένων ατόμων του Δήμου Πειραιά σχετικά με την πρόληψη και την αξιολόγηση της ασθένειας. Με πρωτοβουλία της προέδρου της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνας Καλαγιά – Καραμαλάκου, ειδικευμένη ψυχολόγος θα ενημερώνει κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη από τις 9.00 μέχρι τις 13.00 όχι μόνο τους ηλικιωμένους συνδημότες μας, αλλά και μέλη οικογενειών με ασθενείς με άνοια για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους αντιμετωπίζουν και να τους φροντίζουν.

// Σε συντονιστές της πρωτοβάθμιας αναπτυξιακής πολιτικής με περιβαλλοντικούς όρους σε υπερτοπική κλίμακα αναδεικνύονται ο ΑΣΔΑ και ο ΠΕΣΥΔΑΠ με τις προτάσεις, τις θέσεις, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την αναβάθμιση και περιβαλλοντική θωράκιση ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των διοικήσεων των συνδέσμων, στις 15-11-2011, στην έδρα του ΑΣΔΑ, με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών ευθύνης τους. Η απόφαση του ΑΣΔΑ και του ΠΕΣΥΔΑΠ για στενή συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης της Δυτικής Αθήνας δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή της Αττικής.

// Νέα διαδοχικά «χτυπήματα» κατάφερε κατά του παρεμπορίου η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα την περασμένη Κυριακή, αφού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες κατασχέθηκαν 1.380 αντικείμενα (ομπρέλες, ζώνες, κινητά, είδη ένδυσης κ.λπ.) και η παρουσία δημοτικών αστυνομικών και αστυνομικών της ΕΛΑΣ ήταν συνεχής. Επίσης, τις επόμενες μέρες έγιναν άλλες δύο επιχειρήσεις με «λεία» 684 αντικείμενα που κατασχέθηκαν, αλλά και σύλληψη 3 λαθρεμπόρων που προσήχθησαν στην Εισαγγελία. Οι έλεγχοι με την προσωπική εποπτεία του αντιδημάρχου Γ. Δαβάκη συνεχίζονται καθημερινά.

// Με αντιπροσωπείες από 193 κράτη-μέλη, καθώς και παρατηρητές από τα μη κράτη-μέλη, διακρατικούς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 36ης Γενικής Συνέλευσης της UNESCO Πειραιά από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2011. Στις εργασίες της 36ης Γενικής Συνέλευσης της UNESCO συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO, Γιάννης Μαρωνίτης. Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης ο κ. Μαρωνίτης συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον σχεδιασμό των δράσεων για τα επόμενα έτη, η οποία συνεχάρη τον Γ. Μαρωνίτη για τη μέχρι τώρα αξιόλογη δράση του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.

// Έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν στη διάρκεια της έκθεσης Polis στη Θεσσαλονίκη στελέχη του ΠΕΣΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, όταν συναντήθηκαν τυχαία. Πιο συγκεκριμένα, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ ζήτησαν εξηγήσεις σε έντονο τόνο από τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό για ποιο λόγο αρνείται επί 8 μήνες να δεχθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ και τον Γ. Γουρδομιχάλη για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, ενώ του καταλόγισαν ευθύνες για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις όσον αφορά στον σχεδιασμό του ΠΕΣΥΔΑΠ για το σύνθετο έργο που σχεδιάζει (φωτοβολταϊκό πάρκο, λιμνοδεξαμενή και αναδάσωση όρους Αιγάλεω). Ο Σγουρός αντέδρασε κατά τρόπο απαράδεκτο, με αποτέλεσμα τα μέλη της διοίκησης του ΠΕΣΥΔΑΠ, παλιά στελέχη της αυτοδιοίκησης που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια συμπεριφορά, να πάρουν ανάποδες. Ευτυχώς παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το θέμα δεν πήρε διαστάσεις. Σίγουρα όμως θα έχει συνέχεια τόσο εντός όσο και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Σχολιάστε εδώ