Θα συναινέσει ο Σαμαράς;

Φαίνεται ότι ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο σημερινός Λουκάς Παπαδήμος, έχουν αποδεχθεί το εθνικό έγκλημα, η έκδοση των νέων ομολόγων να είναι με το αγγλικό δίκαιο και όχι με βάση την ελληνική νομοθεσία, που ισχύει για τα ελληνικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί μετά το 2004 και τα οποία θα «κουρευτούν».

Από τις 18 Σεπτεμβρίου, όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτοτυπία που παραθέσαμε, είχαμε αποκαλύψει το τι μαγείρευαν για εμάς χωρίς εμάς… Όμως αγρόν ηγόραζον οι κυβερνώντες… Ή, και το πιθανότερο, είχαν από 2 μήνες πριν αποδεχθεί τον όρο που είχαν βάλει οι δανειστές μας, που επιβεβαιώνεται σήμερα.

Το ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί από καιρό τη νέα θηλιά στον λαιμό τής χώρας προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν αντέδρασε όταν στις αρχές Νοεμβρίου ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει ότι «η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων θα συνοδευθεί και από τη μεταβολή του νομικού καθεστώτος τους με την υπαγωγή στο βρετανικό δίκαιο». Και τότε δεν είδαμε να αντιδρά ο κ. Παπανδρέου.

Και μόνο η επιμονή της «τρόικας», των δανειστών, να αλλάξει το νομικό καθεστώς αποκαλύπτει ότι δεν τους συμφέρει να εξακολουθήσει η υπαγωγή τους στην ελληνική νομοθεσία, που σημαίνει ότι οι χαμένοι είμαστε εμείς… Συνειδητά, εν γνώσει τους δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου αλλά και ο κ. Παπαδήμος (από τη στιγμή που δεν είδαμε να διαφωνεί με την υπαγωγή των ελληνικών ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο) επιβαρύνουν την Ελλάδα.

Και καλά οι κ. Παπανδρέου και Παπαδήμος να μην αντιδρούν, δικοί τους άνθρωποι είναι. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα πει κι αυτός «ναι» στο εθνικό έγκλημα που θα κοστίσουν νέα πρόσθετα δεσμά για τον ελληνικό λαό και μάλιστα για πολλά χρόνια, όπως αναλυτικά περιγράφουμε;


Σχολιάστε εδώ