Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξΟι αλλαγές στους δείκτες θα αποτυπωθούν και στις επιδόσεις των μετοχών; Μένει να το δούμε, αλλά το σίγουρο είναι πως εκτός του δείκτη MSCI Global βρίσκονται πλέον η Alpha, η Τράπεζα Κύπρου, η EFG Eurobank και η ΔΕΗ.

ξΣε πρώτη ανάγνωση, πάντως, οι Eurobank και Alpha Bank δέχθηκαν σημαντικές πιέσεις…

ξΠαρέμβαση έκανε ο ΣΜΕΧΑ αναφορικά με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι χρηματιστές τονίζουν ότι αυτή πρέπει να γίνει με προνομιούχες μετοχές, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει να ΜΗΝ αλλάξει το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς τους…

ξΟι πιέσεις στο σύνολο των τραπεζικών μετοχών είναι δεδομένες και προφανείς. Υπάρχουν όμως αρκετοί που δείχνουν διατεθειμένοι να μπουν τώρα, σε αυτά τα επίπεδα, στον τίτλο της Εθνικής, που σε κάθε περίπτωση έχει καταγράψει χαμηλά, ενδεχομένως -και κάποιοι ποντάρουν και σε αυτό το σενάριο- να γράψει και χαμηλότερα, αλλά σε περίπτωση αναστροφής της τάσης στο ΧΑ θα είναι πιθανότατα από τους πρώτους τίτλους που θα αντιδράσουν.

ξΕλλάκτωρ: Αντίδραση για τον τίτλο ακόμα και την ώρα που το ΧΑ βυθιζόταν. Με αρκετές συναλλαγές μάλιστα. Βοήθησε βέβαια και το θέμα με το Κατάρ και η επί διήμερο -τουλάχιστον- προβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης.

ξ Τιτάν: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών οίκων. Τις προηγούμενες ημέρες η Goldman Sachs διατήρησε τη σύσταση «sell» για τον τίτλο και την τιμή-στόχο των 9,5 ευρώ, την ώρα που η Marfin δίνει εντελώς διαφορετική σύσταση («hold» – διακράτηση) και τιμή-στόχο στα 15 ευρώ. Μια τιμή μάλιστα μειωμένη (!) σε σχέση με την προηγούμενη σύσταση της εταιρείας!


Σχολιάστε εδώ