Θύελλα θα ξεσηκώσουν οι συγχωνεύσεις

Πρόκειται, όπως έχει αποκαλύψει η στήλη, για τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ), τον Πολιτισμικό Οργανισμό (ΠΟΔΑ) και τα Μουσικά Σύνολα. Ήδη υπήρξαν οι πρώτες έντονες αντιδράσεις για τον σχεδιαζόμενο μίνι «Καλλικράτη» στους οργανισμούς του δήμου, από τη δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού Καμίνη και πρόεδρο του ΠΟΔΑ Άννα Φιλίνη. Στην τελευταία σύσκεψη των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ύψωσε τους τόνους, ζητώντας να σταματήσει κάθε σκέψη για συνένωση των νομικών προσώπων αυτών. Στο πλευρό της βρίσκονται κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Αθηναίων που μετρούν τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους υπό κατάργηση -γιατί αυτή είναι η καθαρή αλήθεια- δημοσυντήρητους οργανισμούς. Η είδηση ότι ίσως και μέχρι τον Ιανουάριο ο φορέας τους δεν θα υφίσταται προκάλεσε το ξεσήκωμα των υπαλλήλων του ΟΝΑ.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, παραμερίζοντας πολιτικές προκαταλήψεις, σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατήγγειλαν τον κ. Καμίνη, αλλά και την πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτα Ψαράκη, ότι απεργάζονται τις απολύσεις τους. Παρόμοιο κλίμα υπάρχει και στους υπαλλήλους του ΠΟΔΑ και των Μουσικών Συνόλων και σίγουρα θα υπάρξει συντονισμός προς την κατεύθυνση απεργιακών κινητοποιήσεων ή κάποιας άλλης αντίδρασης που θα επιλέξουν, όπως αποχή από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος.

Στην ίδια συνεδρίαση του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Προβατάς ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι δεν έχει προχωρήσει σε βάθος ο διαχειριστικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της διοίκησης Κακλαμάνη και ιδιαίτερα στα δημοσυντήρητα ιδρύματα. Πάντως, προς το παρόν, η προσοχή στρέφεται στον ραδιοφωνικό σταθμό «9,84», όπου υπάρχει πληθώρα στοιχείων, όπως πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθώς και αλλοιωμένα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου. Οι ζημιές του ιστορικότερου ραδιοφωνικού σταθμού της ελεύθερης ραδιοφωνίας, που οδήγησαν σε κύμα απολύσεων του δημοσιογραφικού προσωπικού του.


Σχολιάστε εδώ