Δραστική παρέμβαση από το ΕΣΡ, έστω και αργά

Ειδικότερα πρόκειται για το τηλεπαιχνίδι «Night Quiz», που μέσω δορυφόρου προβάλλεται από αρκετά περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας με σκοπό το εύκολο κέρδος.
Το εν λόγω παιχνίδι αποτελεί μετάλλαξη του γνωστού τυχερού παιχνιδιού «Call for cash», για την προβολή του οποίου στο παρελθόν έχουν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα από το ΕΣΡ και συγχρόνως έχει απαγορευθεί η μετάδοσή του.
Ήδη, με βάση την ημερήσια διάταξη, την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κληθεί σε απολογία τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί με την κατηγορία της «παραπλάνησης του κοινού από μετάδοση τηλεπαιχνιδιού με απειροελάχιστες πιθανότητες κέρδους».
Πρόκειται για τους σταθμούς Super B και ΑΧΑΪΑ CHANNEL του Νομού Αχαΐας, τον Super TV στην Κόρινθο και το West Channel στην Κοζάνη, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος σταθμών και άλλων περιοχών.
Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ προς τους δημοσιογράφους την Τρίτη, το Συμβούλιο αποστέλλει από καιρού εις καιρόν ειδικούς τεχνικούς που εν αγνοία των σταθμών καταγράφουν τα προγράμματά τους και κατόπιν, για να διαπιστωθεί η φερεγγυότητα των εν λόγω σταθμών, ζητούνται τα ίδια ακριβώς προγράμματα, στα οποία ειδικοί υπάλληλοι του ΕΣΡ στη συνέχεια προβαίνουν σε αντιπαραβολή.
Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που κατά την αντιπαραβολή προκύπτει ότι στη ροή των προγραμμάτων μερικών σταθμών διαπιστώνεται καταδολίευση, ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις αποστολής κασετών-«μαϊμού». Και τότε ο πέλεκυς πέφτει αμείλικτος.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας, άφησε να εννοηθεί ο κ. Λασκαρίδης, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο νέος νόμος 4002/ 2011, άρθρο 53, δεν αφήνει περιθώρια απόκτησης κέρδους με απατηλά μέσα.
Ο νόμος είναι σαφής: Κάθε τυχερό παιχνίδι θα πρέπει πρώτα να εγκρίνεται από το ΕΣΡ. Ας το καταλάβουν οι πάντες.
Η προειδοποίηση είναι σαφής. Από τη δήλωση του κ. Λασκαρίδη διαπιστώνεται ότι, έστω και αργά, το ΕΣΡ έχει συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του απλοϊκού κοινού και προσπαθεί να το εξαλείψει, σώζοντας έτσι και την υστεροφημία του.


Σχολιάστε εδώ