ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Το εθνικό συμφέρον, έπειτα… Έχει όμως ακόμα κι ένα ακόμα ιδίωμα… Να μη θυμάται… Μιλάει σαν να προέκυψε από παρθενογένεση… Και στην τριετία του μπαμπά της και στον Δήμο της Αθήνας και ως υπουργός Εξωτερικών τα έκανε όλα τέλεια… Κάποια στιγμή πάντως θα ήταν καλό αν εξηγούσε στον ελληνικό λαό γιατί δεν συναίνεσε στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, όταν πρότεινε να συμμετάσχει και η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο για τον καθορισμό της ΑΟΖ, που αν είχαμε συμμετάσχει, σήμερα η Ελλάδα θα είχε όλα τα τεράστια οφέλη που έχει η Κύπρος, με τις έρευνες που άρχισε με το Ισραήλ για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου… Προφανώς άλλες ήταν οι υποδείξεις…
ΣΤΗ συντριπτική πλειοψηφία τους οι βουλευτές, ανεξαρτήτως κομμάτων, θεωρούν ότι οι εθνικές εκλογές δεν θα καθυστερήσουν περισσότερο από το αναμενόμενο. Κι ότι ακόμη κι αν δεν διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, δεν θα πάνε πέρα από τον Μάρτιο. Σʼ αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πιστεύει βάσιμα ότι η υπό τον Λ. Παπαδήμο κυβέρνηση θα μακροημερεύσει, ότι μπορεί να φτάσει και μέχρι το τέλος του 2012! Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του με δημοσιογράφους έλεγε μάλιστα ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δέχτηκε να μπει στη κυβέρνηση.
ΔΕΝ έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στις διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ ο Αντ. Σαμαράς επέλεξε τον Χρ. Σταϊκούρα (στη συνάντηση με τον Β. Βενιζέλο) και όχι το Ν. Μηταράκη. Είπαν μάλιστα ορισμένοι ότι με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον βουλευτή Φθιώτιδας. Ο κ. Μηταράκης πάντως διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται ζήτημα, ότι ο κ. Σταϊκούρας είναι κοινοβουλευτικός και ορθώς επελέγη. Γεγονός είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Μηταράκης έχει ρίξει περισσότερο βάρος στην οργάνωση του πολιτικού γραφείου του. Οι εκλογές δεν θα αργήσουν κι εκείνος θα κατέλθει υποψήφιος –για πρώτη φορά– στην Α΄ Αθηνών.
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ παραμένει ποια στάση θα τηρήσει η ηγεσία της ΝΔ στην περίπτωση που ορισμένοι βουλευτές πραγματοποιήσουν την «απειλή» τους (όπως τη διατυπώνουν τουλάχιστον κατʼ ιδίαν) και καταψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση. Κι αυτό παρά την απόφαση του Αντ. Σαμαρά να την υπερψηφίσει. Από τη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι δεν θα βρεθούν βουλευτές να δώσουν αρνητική ψήφο, πλην ίσως του Π. Καμμένου, που το έχει πει και δημόσια. Στην περίπτωση αυτή… «δεν χάθηκε κι ο κόσμος», λένε χαρακτηριστικά.
Αέρας ανανέωσης στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, που ήδη καταρτίζονται. Στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθηνών φαίνεται ότι «κλείδωσε» η συμμετοχή του δικηγόρου Γιάννη Κοραχάη. Πρόκειται για τον γιο του δημοσιογράφου και προέδρου της ΕΣΗΕΑ επί σειρά ετών Βασίλη Κοραχάη. Ο Γ. Κοραχάης είχε πρόσφατα συνάντηση με τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ, όπου προφανώς έλαβε το χρίσμα και ταυτόχρονα πήραν… φωτιά τα «μπατζάκια» του…


Σχολιάστε εδώ