«Δηλώσεις δεν υπογράφω…»

Ένδειξη των προθέσεών του έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, την Παρασκευή μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στον λογαριασμό, δεν είναι προς διαπραγμάτευση»!

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα γίνει «χωρίς να δεχτούμε ταπεινώσεις και προσβολές». Όλα αυτά σε απάντηση στα όσα είχαν πει τις προηγούμενες ημέρες Όλι Ρεν και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θέτοντας ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης να δεσμευτούν εγγράφως τα δύο μεγάλα κόμματα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων. «Έχω εξηγήσει επανειλημμένα ότι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου έχει καταστεί αναπόφευκτη» είχε αντιδράσει τότε ο κ. Σαμαράς, διαμηνύοντας προς όλους ότι «δεν επιτρέπω σε κανέναν να θέτει σε αμφιβολία τις δηλώσεις μου».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο να σταλεί επιστολή στον κ. Μπαρόζο είχε συζητηθεί και, όπως λέγεται, αποφασισθεί, σε σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους στενούς συνεργάτες του, στις αρχές της εβδομάδας, πριν από τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων. Λόγω των εξελίξεων που υπήρχαν στο εσωτερικό η αποστολή αναβλήθηκε για αργότερα, τους πρόλαβαν όμως οι κ. Γιούνκερ και Ρεν.

Το προσχέδιο της επιστολής έχει αναλάβει να φτιάξει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινείται στα πρότυπα της επιστολής που είχε αποστείλει ο πορτογάλος πρωθυπουργός Π. Κοέλιο.


Σχολιάστε εδώ