Ψέματα έλεγε στο Υπουργικό Συμβούλιο

– Μια ατέλειωτη σειρά ψεμάτων, προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλα τα όργανα, σε κάθε περίπτωση, με κάθε ευκαιρία!

Θα μπορούσε κάποιος να πει ανεπιφύλακτα ότι έδινε διαρκώς ρεσιτάλ ψευδολογίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με μοναδικό στόχο να διασωθεί, αφού αντιλαμβανόταν ότι ο πολιτικός του χρόνος ως πρωθυπουργού τελείωνε.

Τα ψεύδη, τα ατελείωτα ψεύδη, πήραν ανεξέλεγκτο χαρακτήρα κατʼ αρχάς σε εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο Γ. Παπανδρέου απαίτησε το δημοψήφισμα εκβιάζοντας μάλιστα για ομόφωνη απόφαση, αν και υπήρχαν αντιδράσεις και μάλιστα έντονες απʼ τον Α. Λοβέρδο, αλλά και από άλλους υπουργούς, αν και σε χαμηλότερους τόνους.

Εκεί λοιπόν ο Γιώργος, στην προσπάθειά του να πείσει τους υπουργούς για τη… μεγαλοφυή ιδέα του δημοψηφίσματος, τους διαβεβαίωσε ότι είχε ενημερώσει για το δημοψήφισμα και τους εταίρους μας στην ΕΕ και ειδικότερα την «τρόικα»! Και προσωπικά την ίδια τη γερμανίδα καγκελάριο.

Βέβαια ορισμένοι υπουργοί ήσαν… δύσπιστοι γιʼ αυτές τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού.

Τον ρώτησαν υπουργοί αν έχει εξασφαλιστεί η 6η δόση. Και με την ίδια ευκολία τούς διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα

– Έχει ενημερωθεί και το ΔΝΤ; ρώτησε υπουργός.

– Ναι, απάντησε με κατηγορηματικό τόνο.

Μόνο που πρόσφατα στις Κάννες τον διέψευσε η κυρία Λαγκάρντ λέγοντας ότι δεν έχει ιδέα περί δημοψηφίσματος και ότι από την τηλεόραση το έμαθε. Το ίδιο είπαν και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί.

Οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες υπουργών (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Σκανδαλίδης) όμως δεν υποχώρησαν. Ωστόσο ο Παπανδρέου επέμενε να πάρει τη σύμφωνη γνώμη τους!

Και στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφερόταν ότι… ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να υιοθετήσει την τυχοδιωκτική πρόταση για δημοψήφισμα!

Στη συνέχεια βέβαια τα ψέματα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Ψέματα, στη Μέρκελ και στον Σαρκοζί, ότι το δημοψήφισμα έγινε… ασμένως αποδεκτό απʼ τον ελληνικό λαό!

Ψέματα, στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη δραματική συνάντηση με Μέρκελ και Σαρκοζί, όταν ισχυρίστηκε ότι και οι δύο δεν είχαν αντίρρηση επί της ουσίας για το δημοψήφισμα, απλώς… κάποια ερωτήματα είχαν, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης και οι δύο, αλλά και οι Μπαρόζο και Ρομπάι, τον είχαν «στριμώξει στο καναβάτσο» και τον χτυπούσαν χωρίς έλεος!

Ψέματα την επομένη, στο έκτακτο Υπουργικό, ότι οι εταίροι μας… πείστηκαν ότι περίπου δεν τρέχει και τίποτα αν γίνει δημοψήφισμα!

Ψέματα στη συνέχεια, στη συνεδρίαση της ΚΟ, αφού άλλα είχαν συμφωνηθεί στο Υπουργικό και άλλα αυτός είπε στους βουλευτές του, με αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου, την αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου και τις οργισμένες αντιδράσεις και άλλων βουλευτών!

Παγκοσμίως ρεζίλι!

Αυτό πάντως που πέτυχε ο κ. Παπανδρέου ήταν να ξεσηκώσει την παγκόσμια οργή και να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία.

Στον αέρα και η 7η δόση!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό του συνολικότερου κλίματος και το ότι, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη πηγή απʼ το ΔΝΤ, δεν είναι μόνο η 6η δόση στον αέρα, αλλά κινδυνεύει και η 7η, του Φλεβάρη!

Και αυτό επειδή η 7η δόση λογικά θα πρέπει να είναι η 1η της νέας δανειακής σύμβασης.

Με όλα όμως στον αέρα, ποια εχέγγυα υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που το ΔΝΤ θέτει ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δόσεων;


Σχολιάστε εδώ