Υποσχέθηκε παράταση εφεδρείας για να παίξει το «κούρεμα»

Αυτό αποκαλύφθηκε ύστερα και από την… ενημέρωση που υποχρεώθηκε να κάνει η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης.

Στη μυστική συνάντηση, λοιπόν, στο γραφείο του προέδρου, που διοργάνωσε ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης και μέλος της ΕΣΗΕΑ, παρουσία και εκπροσώπου από το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ, τρεις εκπρόσωποι των δημοσιογράφων πείσθηκαν ότι δήθεν πάει πίσω τουλάχιστον δύο μήνες το ενιαίο μισθολόγιο και η εφεδρεία τάχα συμψηφίζεται με όσους βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε μπορούσαν να πάνε πίσω και οι κινητοποιήσεις, όπως είπε και ο πρόεδρος. Κάπως έτσι έπαιξε σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια -σχεδόν τζάμπα- εικόνα και ήχος από την ΕΡΤ (επειδή η τιμή του Ρόιτερ είναι φωτιά) και προβλήθηκε και από την ΕΡΤ η φιέστα της 26ης – 27ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» της ζωής μας.

Μόνο που η προχθεσινή εγκύκλιος αποκάλυψε τον ρόλο όλων. Τα πράγματα είναι χειρότερα, καθώς προβλέπει ακόμη πιο σκληρή εφεδρεία, απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών.

Όσο για τη διοίκηση της ΕΡΤ, τώρα τα φορτώνει στον Ρέππα, παρότι ήξερε από πριν το κείμενο της εγκυκλίου. Και τώρα τρέχουν όλοι και δεν φθάνουν…

Και η συνδικαλιστική «τρόικα» της Αγίας Παρασκευής.

Και κάποιοι δήθεν… αριστεροί, που μετά τη στάση-αβάντα στη διοίκηση πήραν προαγωγή και παρουσίαση δελτίου ειδήσεων, με ό,τι αυτό φέρνει.

Ούτε είναι τυχαίο το ότι η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ πάει από αναβολή σε αναβολή, με εξαίρεση μια 24ωρη, έτσι για ξεκάρφωμα.

Καταγγελία ΚΕΔ

Το μάρμαρο όμως, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα, το πληρώνουν αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, που γίνονται τώρα απλοί υπάλληλοι, χωρίς συμβάσεις και με μισθούς του 2002. Επειδή και οι συμβάσεις τους είναι «παγωμένες» από το 2008 και τα λεφτά που δικαιούνται κόπηκαν παράνομα από το 2010 χωρίς να ανοίξει μύτη.

Το χειρότερο είναι, όπως επισημαίνουν, ότι υπάρχει μυστική συμφωνία με άλλες ειδικότητες εργαζομένων να πάρουν αύξηση 4,1% στους μισθούς του 2008 μόλις επιτραπούν οι ΣΣΕ, αλλά από αυτές τις αναπροσαρμογές έχουν εξαιρεθεί οι δημοσιογράφοι και αυτοί που βγαίνουν όπως όπως στη σύνταξη.


Σχολιάστε εδώ