Τα κατάφεραν να μπουν νέα λουκέτα

Πες πες και… ρεπορτάζ και άρθρα, που επί μήνες δημοσιεύει η «Καθημερινή», ότι πρέπει να καταργηθεί η δημοσίευση των ισολογισμών, γιατί είναι το μέγα πρόβλημα των επιχειρήσεων που καταρρέουν, και χιλιάδες έχουν κλείσει γιατί προφανώς τους έχει… φάει τη ρευστότητα, τα 300 μέχρι 3.000 ευρώ (για μεγάλες βιομηχανίες) που κοστίζει η δημοσίευση του ισολογισμού, η εφημερίδα του Αλαφούζου μάς πληροφορούσε την περασμένη Κυριακή ότι στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) θα καταχωρίζονται και θα δημοσιοποιούνται οι ισολογισμοί των επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα.

Τι σημαίνει αυτό; Οι μικρές εφημερίδες, για τις οποίες αποτελούσε μια ένεση ζωής η δημοσίευση, θα βάλουν λουκέτο. Αλλά και οι μεγαλοεφημερίδες είχαν έσοδα από τη δημοσίευση των ισολογισμών των μεγαλοεπιχειρήσεων, που ουσιαστικά ήταν μια… νόμιμη χρηματοδότηση των… φίλιων εφημερίδων.

Λύση υπάρχει, χωρίς να καταργηθεί η δημοσίευση των ισολογισμών. Πρέπει να μπει πλαφόν κυκλοφορίας, π.χ. δικαίωμα δημοσίευσης θα έχουν εφημερίδες με κυκλοφορία πιστοποιημένη από το πρακτορείο π.χ. 2.500 με 3.000 φύλλα, πανελλαδικά και όχι με… δήθεν συνδρομή.

Επίσης ότι θα δημοσιεύονται με ορισμένο μέγεθος γραμμάτων, ώστε να μη βγάζει ο αναγνώστης τα μάτια του για να διαβάσει τους αριθμούς…

Λύση απλούστατη, κύριε Χρυσοχοΐδη.


Σχολιάστε εδώ