Στο αγγλικό δίκαιο θα υπαχθούν τα νέα ομόλογα…

Ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αποκάλυψε ότι «η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων θα συνοδευθεί και από τη μεταβολή του νομικού καθεστώτος τους, με την υπαγωγή στο βρετανικό δίκαιο»!

Τα ομόλογα αυτά έχουν εκδοθεί μετά το 2009 με βάση την ελληνική νομοθεσία και οι κάτοχοί τους ιδιώτες (τράπεζες – fund) ζητούν να ενταχθούν στη διεθνή νομοθεσία.

Το θέμα αυτό το είχε αποκαλύψει το «Π» στο φύλλο της 18ης Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στο φως ότι στο παρά πέντε ήταν τότε η κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της. Και στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου έκανε το χατίρι των δανειστών μας, όπως προκύπτει από τη δήλωση του Σαρκοζί. Σημειώναμε τότε ότι «η απαίτηση αυτή δεν ήταν καθόλου άδολη. Ξέρουν ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει και τεθεί εκτός ευρώ, αυτό θα σημάνει επιστροφή στη δραχμή και η εξόφληση-πληρωμή των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν θα γίνει σε δραχμές. Και θα έχουν απώλειες.

Ενώ για την Ελλάδα θα προκύψει τεράστιο όφελος, αφού δεν θα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει σε σκληρό συνάλλαγμα. Γι’ αυτό και θέλουν να κατοχυρώσουν η εξόφληση να γίνει σε ευρώ», πράγμα που κατάφεραν. Άλλη μια εγκληματική σε βάρος της χώρας, απόφαση της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ