στα ενδότερα των ομάδων

=Το διαζύγιο του Σάκη Τσιώλη με τον Άρη είχε προαναγγελθεί από καιρό! Επί της ουσίας βγήκε από την ημέρα που ο θεσσαλός τεχνικός έκανε στην άκρη τον Γιάννη Κόντη.
=Διότι παράλληλα με τον έμπειρο εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ ενοχλήθηκαν και βασικοί παίκτες των «κιτρίνων». Με αποκορύφωμα τον Νέρι Καστίγιο και τον Νέτο.
=Η ιστορία με τον Μεξικανό αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το πώς κινούνται τα νήματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Τσιώλης τον άφησε εκτός αποστολής στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ επειδή ήθελε να περάσει το δικό του μήνυμα στους υπόλοιπους παίκτες, στην ύστατη προσπάθειά του να αλλάξει τη ροή των γεγονότων.
=Από την ΠΑΕ Άρης, ωστόσο, βγήκε προς τα έξω ως επίσημη πληροφόρηση ότι ο Καστίγιο αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ίωσης. Κάποιοι παίκτες που διάβασαν αθλητικές εφημερίδες την προηγούμενη Κυριακή στην Αθήνα σχολίαζαν πως ο Τσιώλης έχασε οριστικά το παιχνίδι.
=Με τη διαρροή για την ασθένεια του Καστίγιο, ο τέως πλέον προπονητής του Άρη εμφανιζόταν αδύναμος να περάσει ακόμα και το μήνυμά του στους παίκτες του. Ήρθε και η βαριά, έστω και με άδικο τρόπο, ήττα από την ΑΕΚ και το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε.
=Ως καλύτερος του χωριού, βέβαια, εμφανίστηκε ο Κόντης. Την προηγούμενη εβδομάδα διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν υπήρχε θέμα προπονητή για τον Άρη, αν και παράλληλα προχωρούσε σε έρευνα αγοράς για τον αντικαταστάτη τού Τσιώλη με έμφαση στη λατινική αγορά, είτε της Ισπανίας είτε της Νοτίου Αμερικής.
=Ο Τσιώλης, πάντως, φρόντισε και άναψε φωτιές και σε άλλες ομάδες με τις δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιόφωνο. Αποκάλυψε τις καλοκαιρινές επαφές με τον Σταύρο Αδαμίδη για την αντικατάσταση του Μανόλο Χιμένεθ, ενώ δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα!
=Κι αν για τους Αρκάδες αποτελούσε εδώ κι έναν χρόνο διακαή πόθο, όπως γνώριζε όλη η πιάτσα, στα Γιάννινα είχαν βάλει τέλος στην προπονητολογία μετά τη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής ανάμεσα στον Γιώργο Χριστοβασίλη και τον Στεφάν Ντεμόλ. Αντιλήφθηκαν, όμως, όλοι ότι απλώς ο Βέλγος πήρε παράταση ζωής επειδή λείπουν από τον ΠΑΣ τα χρήματα της αποζημίωσής του.
=Κυρίως επειδή ο Βαγγέλης Αγγελής βιάστηκε τον περασμένο Μάιο και προχώρησε ουσιαστικά σε διπλασιασμό των αποδοχών που είχε ο Ντεμόλ στην ομάδα της Ηπείρου. Γι’ αυτό άλλωστε τον έκανε στην άκρη ο Χριστοβασίλης και δίνει ολοένα και μικρότερη σημασία στις εισηγήσεις του τεχνικού συμβούλου του.
=Ο Αγγελής, πάντως, προτιμάει τον Τσιώλη. Είχε, άλλωστε, παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνεργασία του θεσσαλού τεχνικού με τον Άρη, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στο περιβάλλον του.
=Από την πλευρά του, όμως, ο Ντεμόλ έχει εξοργιστεί και, όπως λένε όσοι επικοινωνούν καθημερινά μαζί του, το πιθανότερο είναι να πάει σε μετωπική με τον ΠΑΣ, ώστε να πάρει την αποζημίωσή του και να αναζητήσει αλλού το επαγγελματικό μέλλον του. Πραγματοποιεί, άλλωστε, έρευνα αγοράς εδώ και καιρό, ενώ έβαλε δικό του άνθρωπο να προσεγγίσει παράγοντες του Άρη όταν έμαθε για το διαζύγιο με τον Τσιώλη.
=Όσο για την ΑΕΚ, ο Αδαμίδης εκτέθηκε για άλλη μία φορά, καθώς το καλοκαίρι διέψευδε κάθε επαφή με προπονητή για αντικατάσταση του Χιμένεθ. Αποδείχθηκε, όμως, ότι τις συζητήσεις του τις έκανε, αλλά απλώς απέτυχε να πείσει τον Τσιώλη να αναλάβει το ρίσκο της συνεργασίας με μια ομάδα η οποία βάδιζε ολοταχώς προς την καταστροφή.
=Στον Τσιώλη, όμως, είχε γίνει διερευνητική επαφή και από τον Παναθηναϊκό. Όχι από στέλεχος της διοίκησης, αλλά από άνθρωπο που κινείται περιφερειακά της
ΠΑΕ και προχώρησε στην επαφή για να προτείνει τον Θεσσαλό εάν οι «πράσινοι» αποφάσιζαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
=Αλλά εκείνες τις ημέρες ο Τζίγγερ σήκωσε ψηλά τα χέρια και δήλωσε αναρμόδιος να εγκρίνει τις σκέψεις του Γόντικα για διαζύγιο με τον πορτογάλο τεχνικό. «Εγώ είμαι κάτοχος του 30% και δεν γίνεται να πάρω τέτοια απόφαση» είχε πει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, με συνέπεια την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του «τριφυλλιού».
=Με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που θα δρομολογήσει και την ενίσχυση του ρόστερ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτίσει μια εξαιρετική ομάδα, ανταγωνιστική ακόμα και σε διεθνές επίπεδο. Αρκεί, βέβαια, να υιοθετήσουν τις εισηγήσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος δείχνει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου.
=Προσδοκίες που αυξήθηκαν σημαντικά λόγω του σαουδάραβα πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ. Εδώ, πάντως, υπάρχει και το οξύμωρο της υπόθεσης, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ η πώληση ενός εκ των κορυφαίων ελληνικών συνόλων σε επιχειρηματία από το εξωτερικό όχι απλώς δεν κριτικάρεται, αλλά αντίθετα γίνεται δεκτή με πανηγυρισμούς.
=Εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε εξελίξεις που μοιάζουν σε πολλά σημεία. Μόνο που στο ποδόσφαιρο οι εφημερίδες ντύνουν τη μεταβίβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Σαουδάραβες ως «επένδυση που θα γιγαντώσει την ομάδα».
=Μπορεί όντως οι εξελίξεις να δικαιώσουν τις προβλέψεις, αλλά όπως και να γίνει, όταν αναφερόμαστε σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό σύλλογο, έναν εκ των δύο κορυφαίων της χώρας, που μεταβιβάζεται σε ξένους επιχειρηματίες, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι μπαίνουμε πλέον στην εποχή της πλήρους εμπορευματοποίησης ιδεών και συμβόλων.
=Πόσω μάλλον όταν το τιμόνι του Παναθηναϊκού κρατούσε έως τώρα η οικογένεια Βαρδινογιάννη, εκ των επιχειρηματικών κολοσσών της χώρας, που σε τελική ανάλυση έβαζε και το συναίσθημα. Κάτι που θα λείψει, ασφαλώς, από τον πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ, ο οποίος δεν γεννήθηκε οπαδός του «τριφυλλιού», ούτε βέβαια έγινε μέσα σε ένα καλοκαίρι.
=Για τον κόσμο, πάντως, εκείνο που μετράει είναι η πρόοδος της ομάδας και αυτή λογικά μπορεί να την εγγυηθεί ο πρίγκιπας από τη Σαουδική Αραβία, έστω και αν η επένδυσή του γίνεται πρωτίστως για επιχειρηματικούς λόγους, όπως αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή το «Παρόν», με έμφαση στη δημιουργία ποδοσφαιρικών ακαδημιών. Αποκάλυψη που έκανε τον γύρο των ΜΜΕ, έστω και δίχως αναφορές στην πηγή.


Σχολιάστε εδώ