Οι κρίσεις των κρίσεων…

Αλλά με εμπειρία μόλις 6 μηνών ως Υποναύαρχοι, είναι σίγουρα άπειροι για τις θέσεις. Όπως έλεγαν πηγές στο Ναυτικό, «θα έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους, το 2013-14, αφού τον Μάρτιο του 2012, στις τακτικές κρίσεις, είχαν άλλοι σειρά…». Βέβαια δεν νομίζουμε ότι οι άνθρωποι πίεσαν κάποια κατάσταση. Και αυτοί, όπως όλοι, αιφνιδιάστηκαν και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν… Καλά λόγια ακούγονται και για τον Αντιναύαρχο (Μ) Παναγιώτη Ελληνιάδη, που τοποθετήθηκε Διοικητής Διοικητικής Μέριμνας.

Στον Στρατό Ξηράς ξεχωρίζει η περίπτωση του Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Γκίνη που τοποθετήθηκε Διοικητής 1ης Στρατιάς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αφού πρόκειται για κορυφαίο αξιωματικό με πολλά προσόντα. Πολύ καλός και ο Αντιστράτηγος Μπασιακούλης Γιώργος που πήρε τη θέση του νυν Α/ΓΕΕΘΑ, ως Σωματάρχης στο Γ΄ ΣΣ / NDC – GR. Αλλά και οι υπόλοιποι τέσσερις νέοι Αντιστράτηγοι δεν αποτέλεσαν έκπληξη. Το θέμα και εδώ είναι ότι δεν έχουν χρόνια ως στρατηγοί και διοικητές μειζόνων σχηματισμών, άρα τους λείπει η σχετική εμπειρία. Τώρα στην Πολεμική Αεροπορία το δίδυμο της ηγεσίας, οι Αντιπτέραρχοι Αντώνης Τσαντηράκης και Φώτης Κρεβάικας, είναι γνωστοί για τα «καταπράσινα» πιστεύω τους. Η κυβέρνηση προτίμησε να καρατομήσει έναν Υποπτέραρχο που σταδιοδρόμησε στις μοίρες των σύγχρονων F-16, τον Υποπτέραρχο Βενέτη, προκειμένου να τοποθετήσει ως νέο Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας τον Αντιπτέραρχο Κρεβάικα, ο οποίος διέπρεψε στα… υπερσύγχρονα Α-7 του Βιετνάμ… Ο έτερος των Αντιπτεράρχων Ευάγγελος Τουρνάς, θεωρείται καλός αξιωματικός και τοποθετήθηκε Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η ΝΔ δεν αναγνωρίζει…

Η αλήθεια είναι ότι και η ΝΔ αιφνιδιάστηκε από το εύρος των έκτακτων κρίσεων. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συγχωρέσει, ούτε να ξεχάσει, αλλά ούτε να αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη διαδικασία των κρίσεων. Τώρα τι σημαίνει αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Το σίγουρο είναι ότι αν οι εκλογές γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε μάλλον θα έχουμε νέες εκπλήξεις. Πάντως το επικοινωνιακό βάρος από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, για άλλη μια φορά το ανέλαβαν ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος, βουλευτής Μαργαρίτης Τζίμας και ο αναπληρωτής Στέφανος Γκίκας, ο οποίος μάλιστα επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα.

Ιστορίες συνωμοσίας…

Εντύπωση προκάλεσε μια αποστροφή του παραλαμβάνοντος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου, η οποία ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως. Ο Στρατηγός ανέφερε στην ομιλία του: «Κύρια αποστολή μας είναι να μετατρέπουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός σε επιλογές δράσης τις οποίες προσφέρουμε προς την πολιτική ηγεσία. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε απόλυτα στην αποστολή αυτή όπως μέχρι τώρα, αποτρέποντας οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια ή σκέψη από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται, τιμώντας την ιστορία, τις παραδόσεις μας και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.» Για ποια «κακόβουλη ενέργεια ή σκέψη» κάνει λόγο ο κ. Κωσταράκος; Τι υπονοεί; Πηγές από το Πεντάγωνο έκαναν λόγο για «προσυνεννόηση Μπεγλίτη – Κωσταράκου που μάλλον υιοθετεί τις διαρροές για δήθεν πραξικόπημα».

Να προσθέσουμε εδώ ότι ακόμη και γάλλοι δημοσιογράφοι σχολίαζαν ότι, κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου είπε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος! Απίστευτο! Αν όμως, κύριοι της κυβέρνησης, πήγε όντως να συμβεί κάτι, θα έπρεπε να είχατε αμέσως ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους υπονομεύονται βαθύτατα από τέτοιες κατηγορίες και δεν μπορεί να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα ιστορίες συνωμοσίας χωρίς στοιχεία που δημιουργούν ανησυχία στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει πικρές εμπειρίες.


Σχολιάστε εδώ