Κρίσεις-«μπουρλότο» στην ηγεσία των ΕΔ

• «Εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω το μοντέλο Μεϊμαράκη, ο οποίος ξαφνικά έκανε κρίσεις ηγεσίας παραμονές εκλογών το 2009», είχε δηλώσει ο κ. Μπεγλίτης στις 31 Ιουλίου 2011 στην εφημερίδα μας. Εδώ, σήμερα, δεν έχουμε παραμονές εκλογών, αλλά κάτι πολύ χειρότερο! Μια κυβέρνηση σε κατάρρευση, που ίσως σε λίγο να μην υπάρχει.
« Ο κ. υπουργός δεν προέρχεται από το ΠΟΥΘΕΝΑ, αλλά από το διπλωματικό σώμα, όπου υπάρχει επετηρίδα και ιεραρχία. Έχει συμβεί ποτέ εκεί τέτοια ανατροπή, τέτοια κοσμογονία;

• Έρχεται, λοιπόν, σήμερα και με παντελή ανυπαρξία πρωθυπουργού (μη μας πει κανείς ότι προηγήθηκε, ως είθισται και επιβάλλεται, συνεργασία μεταξύ Παπανδρέου και Μπεγλίτη για ένα τόσο σοβαρό θέμα) προχωρεί σε κρίσεις «δυσθεώρητου βάθους», απομακρύνοντας σπουδαίους και καταξιωμένους αξιωματικούς που είχαν ακόμη πολλά να προσφέρουν, εν ονόματι της… ανανέωσης. Αυτά δεν γίνονταν ούτε σε δύσκολους καιρούς όπως το ’67 ή το ’74.

• Έκανε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον 8ο Αντιστράτηγο στην Επετηρίδα του Στρατού και τον 10ο Αρχηγό ΓΕΣ. Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι δεν είναι ικανοί Αξιωματικοί. Έχουν, όμως, έλλειψη πείρας. Απομακρύνθηκαν οι υπόλοιποι, εκ των οποίων τρεις Αρχηγοί Ταμείων! Στο ΠΝ έγινε Αρχηγός ο Αρχιεπιστολέας (Υποδιευθυντής) της Διευθύνσεως Διοικητικής Μέριμνας!

• Θα αναφερθώ ιδιαίτερα στον Στρατό, όπου ο Α/ΓΕΣ και ο ΒΥ/ΓΕΣ (οι δύο πρώτοι) ήταν άκρως επιτυχημένοι. Η ανανέωση θα μπορούσε να φέρει ως Α/ΓΕΣ έναν σπουδαίο τεχνοκράτη, τον Δ. Λυμπέρη. Ήταν αυτός που χρειαζόταν ο Στρατός.

• Ο κ. Μπεγλίτης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου άκαιρα, χωρίς λόγο, προσθέτοντας ακόμη μία εστία αναταραχής στη δύστυχη χώρα.

• Τα διαδιδόμενα από κομματικά παλικαράκια ότι οι απομακρυνθέντες ετοίμαζαν πραξικόπημα χαρακτηρίζονται ως αήθη και εμετικά φληναφήματα.

• Αυτό το παραμύθι περί απόφασης του ΚΥΣΕΑ κ.λπ. προκαλεί καγχασμούς. Ποιο ΚΥΣΕΑ; Ένας άμορφος πολιτικός πολτός είναι. Δεν βρέθηκε ένας, μα ένας, να πει «Στοπ κύριοι. Δεν είναι ώρα για τέτοια…»

• Αφήστε την άλλη γελοιότητα του πράγματος: Απόφαση διά περιφοράς και για έναν πρόεδρο, τον κ. Γεώργιο Β΄ Παπανδρέου Γ΄, ανίκανο να ελέγξει τις εξελίξεις και τα δρώμενα. Ξαναθυμήθηκα τον Κονδύλη, που κάποτε ανέκραξε, πλήρης οργής: «Φτου κωλο…μένο Στράτευμα». Σήμερα θα έλεγε: «Φτου κωλο…μένη κυβέρνηση και ΚΥΣΕΑ.


Σχολιάστε εδώ