Κάνει την αντιστασιακή η Ντόρα

Η απόφασή της αυτή της είχε στοιχίσει τότε τη διαγραφή της από τη ΝΔ και στη συνέχεια την πολιτική περιθωριοποίησή της. Και είναι αυτή η στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση Παπανδρέου ένας από τους λόγους που το εγχείρημά της με τη Δημοκρατική Συμμαχία δείχνει να οδηγείται στην αποτυχία.

Στην προσπάθειά της λοιπόν να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που επικρατούν στην κοινωνία, μετά και τις συνέπειες της πολιτικής που υλοποίησε η κυβέρνηση και η ίδια στήριξε, η κ. Μπακογιάννη έχει επιδοθεί σε έναν… ιδιότυπο «Ανένδοτο» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ενώ μέχρι πριν από λίγους μήνες παρείχε στήριξη (και άλλοθι…) στον κ. Παπανδρέου σε μια αντιλαϊκή, αδιέξοδη πολιτική, ευελπιστώντας ότι έτσι πλήττει τον Αντ. Σαμαρά, τις προηγούμενες ημέρες έφτασε στο σημείο να καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αποστασία! Τους προέτρεπε μάλιστα να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό, προτροπή που ξεφεύγει από τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς κανόνες, και εύλογα κυβερνητικοί παράγοντες την κατηγορούσαν ότι διαπνέεται από τα… «ιδεώδη» του πατέρα της Κ. Μητσοτάκη, που –ως γνωστόν– είχε πρωτοστατήσει στα δραματικά γεγονότα του ʼ65. Άλλοι πάλι έλεγαν ότι, με την πρότασή της για παραίτηση του Γ. Παπανδρέου και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ουσιαστικά «υπηρετεί» τις επιδιώξεις οργανωμένων συμφερόντων και τραπεζικών παραγόντων.

Ακόμη, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια να μην υπογράψει το διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κάτι που αναπόφευκτα θα προκαλούσε κρίση στις σχέσεις του κ. Παπούλια με την κυβέρνηση και κατʼ επέκτασιν πολιτειακή κρίση. Αποτέλεσμα να την καταγγείλει ο υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης για… απόπειρα εκτροπής.

Η εποχή που η κυβέρνηση χαρακτήριζε «υπεύθυνη πολιτικό» την κ. Μπακογιάννη, σε… αντιδιαστολή με τον Αντ. Σαμαρά, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι παλιές αγάπες δεν πάνε πάντα στον παράδεισο…


Σχολιάστε εδώ