Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία (ν. 3454/2006) ως Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Εφέτος συμπληρώθηκαν 80 χρόνια ζωής, δράσεως, κοινωνικής και εθνικής, της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) από την ίδρυσή της (1931) και ο εορτασμός συμπίπτει με τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας και πλήττει ανελέητα τους πολύτεκνους με μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, εξομοιώνοντάς τους με τους άγαμους. Ακόμη και σε μέτρα άνευ κόστους προσπαθεί να τους πλήξει βαναύσως, όπως πράττει με τις εγγραφές των παιδιών τους στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου έχουν επιτύχει. Παρανόμως θέλει να απαγορεύσει την εγγραφή τους γιατί κάποιο από τα αδέλφια τους έχει υπερβεί το 23ο έτος της ηλικίας του, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τον νόμο! Με όσα πράττουν ουδένα πείθουν, γιατί δεν μπορούν να διορθώσουν τα πράγματα αυτοί που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτό το κατάντημα και ακόμη γιατί δεν δίδουν οι ίδιοι κανένα παράδειγμα για να ακολουθήσει και ο λαός. Οι πολύτεκνοι δεν πρόκειται να καμφθούν, θα συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Εδημιούργησαν τις οικογένειές τους γιατί πιστεύουν στις αξίες και στις παραδόσεις του έθνους μας και δεν τις αρνήθηκαν. Με τις ίδιες αξίες πορεύονται και σήμερα και με όσες δυνάμεις έχουν θα αντισταθούν. Το αύριο θα είναι καλύτερο, δεν θα περάσουν όσοι απεργάζονται την ψυχική αποστράτευσή μας. Οι πολύτεκνοι έχουν το θάρρος και δείχνουν τον δρόμο.

Όλα αυτά τα χρόνια η ΑΣΠΕ με συνέπεια προάσπισε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πολυτεκνικής τάξεως και συγχρόνως της ελληνικής οικογένειας, τα οποία είναι απολύτως ταυτισμένα με το δημόσιο συμφέρον. Η επιβίωση του έθνους είναι πλέον χρέος όλων μας, αφού ο κατήφορος της υπογεννητικότητας έχει μεταβάλει την πατρίδα μας σε μια κοινωνία γερόντων και την οδηγεί στο τέλος της ιστορίας της. Η ΑΣΠΕ όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, αγωνίζεται να ξυπνήσει τις συνειδήσεις όλων εκείνων που έχουν την ευθύνη της πορείας της χώρας μας, ευρισκόμενοι στην εξουσία, ώστε να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην ανατροπή αυτής της εφιαλτικής καταστάσεως και στην αποτροπή της εξαφανίσεως του Ελληνισμού.

Η απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητος από την ΑΣΠΕ, που της την εμπιστεύθηκε η ελληνική Πολιτεία, όλα αυτά τα χρόνια γινόταν και γίνεται με ευλαβική τήρηση του νόμου και υποδειγματική τάξη, και ουδέποτε δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα, όπως κατʼ επανάληψιν ομολογήθηκε στη Βουλή από υπουργούς διαφόρων κυβερνήσεων. Διεφυλάχθη ο χαρακτηρισμός της πολύτεκνης οικογένειας από την ΑΣΠΕ ως κόρην οφθαλμού και με την αξιοπιστία της αυτήν η ΑΣΠΕ έγινε πλέον θεσμός, μένοντας μακράν κομματικών αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών. Επορεύθη πάντοτε με γνώμονα το αληθινό συμφέρον των πολυτέκνων και το συμφέρον του έθνους. Πέρασε μέσα από αγωνίες και πολλές φορές απειλήθηκε η ουσιαστική αποδυνάμωσή της και η άλωσή της. Έμεινε όμως όρθια σε όλες τις επιδρομές που επιχειρήθηκαν εναντίον της όλες αυτές τις δεκαετίες, χάρις στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολυτεκνικών συλλόγων δημιούργησε μια ασπίδα και ένα τείχος γύρω της που απέτρεψαν κάθε επιβουλή. Όσοι, ελάχιστοι, κατά καιρούς προσεπάθησαν να παίξουν τον ρόλο πέμπτης φάλαγγας απέτυχαν.

Αυτήν την ιστορία, τη διαδρομή, τις αγωνίες και τους αγώνες της ευρέθηκε ένας άξιος φίλος των πολυτέκνων, ο διευθυντής της ΑΣΠΕ και της Ενώσεως Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ) κ. Χαράλαμπος Παύλος, να τα ιστορήσει σε δύο τόμους. Κατόρθωσε με ανιδιοτέλεια, μεγάλη επιμονή και υπομονή να συγκεντρώσει όλο αυτό το δυσεύρετο υλικό και να το ταξινομήσει ώστε να δημοσιευθεί. Το έργο θα μείνει στην ιστορία της ΑΣΠΕ και της Ελλάδος, δείχνοντας μέσα από ποιους δρόμους πορεύθηκε η ηρωική αυτή τάξη των πολύτεκνων οικογενειών, με επικεφαλής πάντοτε την ηγεσία της ΑΣΠΕ, αγωνιζόμενη και αντιστεκόμενη στο πνεύμα της «ήσσονος προσπάθειας», με πίστη και ελπίδα στον Θεό, στις δυνάμεις της και στις ρίζες μας. Η πορεία της ΑΣΠΕ αποτελεί τιμή για όλους εκείνους που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησαν τους πολύτεκνους οδηγώντας την ΑΣΠΕ αυτά τα 80 χρόνια.

Τις θερμότερες ευχές μου σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες που σήμερα εορτάζουν.


Σχολιάστε εδώ