«Η δουλειά μου είναι να ελέγχω την εξουσία…»

Σε επιστολή που έστειλε στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο ο γνωστός ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κώστας Βαξεβάνης γράφει μεταξύ άλλων:

«Θα περιοριζόμουν στην ”αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αν δεν μου πατούσατε τον ”κάλο” με αυτό το ”είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη δημόσια τηλεόραση και όχι κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει.

Το γεγονός επιπλέον πως ”με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να ”αξίζω τον μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δύο μάς πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ».


Σχολιάστε εδώ