Εγκατέλειψε τον Γιώργο ο Μόσιαλος

Πρόκειται μάλιστα, όπως λέει μεγάλος αριθμός υπουργών και βουλευτών, «για παγκόσμια πατέντα, αφού ουδέποτε στα παγκόσμια χρονικά και σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν εγκατέλειψε ακόμα και παραπαίοντα πρωθυπουργό για να μετάσχει σε εσωκομματική και ενδοκυβερνητική φράξια. Οποιοσδήποτε άλλος υπουργός θα μπορούσε να το κάνει, ποτέ όμως κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Όλη αυτή εξέλιξη προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, ακόμα και σε βουλευτές φίλους του κ. Μόσιαλου, που μάλιστα μάθαιναν αποσβολωμένοι πως τη χειρότερη στιγμή του πρωθυπουργού, την πιο δύσκολη μέρα του, τις ώρες που επέστρεφε στην Αθήνα από τις Κάννες και είχε να αντιμετωπίσει τις σφοδρές αντιδράσεις υπουργών, βουλευτών και αντιπολίτευσης, ο κ. Μόσιαλος, αντί να είναι στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, πήγε στη μάζωξη των «3», Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Ραγκούση, που είχε οριστεί προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους για τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αυτό όμως που εξόργισε τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ήταν το ότι ο κ. Μόσιαλος άρχισε να διοχετεύει πως δεν τον κάλεσαν στη σύσκεψη και δεν του έδιναν το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερη σημασία γιατί δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός με το δημοψήφισμα.

Όπως έλεγαν μάλιστα συνομιλητές χρόνων του κ. Παπανδρέου, «όλοι μας κατά καιρούς εκφράζουμε διαφωνίες ή του λέμε πράγματα που στο τέλος δεν κάνει. Δεν τον πουλήσαμε όμως από τη μια μέρα στην άλλη. Συμβαίνει παντού να υπάρχουν εισηγήσεις που δεν υλοποιούνται και αποφάσεις με τις οποίες κάποιος δεν συμφωνεί». Σημείωναν δε πως αν ήταν τόσο έντονη η διαφωνία, τότε γιατί δεν παραιτήθηκε από τη θέση τουλάχιστον του κυβερνητικού εκπροσώπου…

Άλλοι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, αλλά και βουλευτές, χρησιμοποιούσαν σκληρές εκφράσεις για τον κ. Μόσιαλο και κάποιοι δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για «προδότη».

Ωστόσο συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αλλά και υπουργοί, σημείωναν πως ο κ. Μόσιαλος είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα που είχαν φτάσει στα όριά του τον Γ. Παπανδρέου και αν δεν είχε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, θα τον είχε απομονώσει πιο γρήγορα.

Σημείωναν πως είχε δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς είχε καταργήσει το μπρίφινγκ και έβγαινε μόνο επιλεκτικά στα τηλέφωνα, ενώ υπήρχε μόνιμο πρόβλημα στην εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις πιο δύσκολες ώρες, καθώς παντού σε όλα τα ΜΜΕ δέσποζε η παρουσία του Μιχελάκη και δεν υπήρχε το αντίστοιχο αντίβαρο. Όπως μάλιστα λένε, επέλεγε κάποιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές όπου ήταν απολύτως μόνος του, έλεγε όσα είχε να πει και «εξαφανιζόταν». Σημείωναν μάλιστα πως αναγκάζονταν η Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Νίκος Αθανασάκης, απουσία εκπροσώπου, να βγαίνουν και να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους ή να κάνουν την αναγκαία ζύμωση για να καταγραφούν οι απόψεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. «Εδοξάσθη κρυπτόμενος», έλεγε κορυφαίος υπουργός.

Επίσης υπήρχε πρόβλημα, σύμφωνα με συνεργάτες και συνομιλητές του Γ. Παπανδρέου, και με τη συμπεριφορά του, καθώς αντιμετώπιζε τους πάντες με «περισσή υπεροψία, λες και ήταν μόνον αυτός και κανένας άλλος», αλλά πολλές φορές και με αυθάδεια.

Όπως λένε, στα τραγικά για την κυβέρνηση γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, όπου υπήρχε ανάγκη να καταγραφούν με σαφήνεια και μαζικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, περιορίστηκε σε μια σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό και σε μια γραπτή δήλωση και μετά έφυγε για το Λονδίνο, προβάλλοντας οικογενειακό θέμα.


Σχολιάστε εδώ