Δεν έχει το δικαίωμα αυτή η Βουλή να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση

Κατά την εκτίμηση του Περισσού, τώρα είναι η ώρα να παρέμβει ο λαός, γι’ αυτό την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα που άρχιζε στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το ΚΚΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλήτρια την Α. Παπαρήγα, κίνηση που έγινε για να δείξει ότι στις καταιγιστικές εξελίξεις ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να είναι παρών. Τα στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι αυτό που «ψήνεται» ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση, ένα πράγμα σημαίνει: «ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας –δεν είναι η δανειακή σύμβαση– η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα».

Δεν έχει το δικαίωμα αυτή η Βουλή, λένε, με την κρίση έτσι όπως έχει εκδηλωθεί και ανεξάρτητα από την αιτία για την οποία εκδηλώθηκε, να πάει τον λαό στις εκλογές έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση. Το επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση για να πάρουμε την 6η δόση δεν στέκει καθόλου, γιατί από δω κι εμπρός, αν δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγή της κατάστασης, αν ο λαός δεν παρέμβει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, κάθε δυο-τρεις μήνες θα ζούμε με το ίδιο βιολί, σ’ έναν φαύλο κύκλο «Ψηφίστε μέτρα τα οποία φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια, ψηφίστε την πτώχευση του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία, και πάλι με κερασάκι την 7η, την 8η, την 9η και τη 10η δόση». Μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση χρειάζεται σήμερα, ξεκαθαρίζουν και προσθέτουν ότι το πώς θα δημιουργηθεί η υπηρεσιακή το προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί.

Σχετικά με την άποψη που διαχέεται ότι όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, στον Περισσό τονίζουν ότι την πρώτη και κύρια ευθύνη –που δυστυχώς δεν τους έχει αποδοθεί όσο πρέπει– την έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα κόμματα εκείνα που υποσχέθηκαν στον λαό ότι αυτή η λυκοσυμμαχία, η ΕΕ, μπορεί να μετατραπεί σε Ευρώπη των λαών.

Σήμερα, λένε, ο λαός πρέπει να ξεπεράσει τις φοβίες του, αφού αυτοί που τον φοβίζουν και του στέλνουν τελεσίγραφα είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, είτε είναι χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είτε εμπορικό είτε βιομηχανικό, είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτοί που στέλνουν τα τελεσίγραφα, είτε είναι εγχώρια κόμματα είτε ευρωπαϊκά κράτη και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτοί οι οποίοι έναν στόχο έχουν: να ξεριζώσουν όλες τις κατακτήσεις των λαών, που ήδη ελάχιστες έχουν μείνει, και να διαμορφώσουν μια Ευρώπη της ανεργίας και της φτώχειας, που θα φέρνει όμως πολλά κέρδη στον ανταγωνισμό με τα υπερατλαντικά, τα κινέζικα, τα ρώσικα, τα ινδικά κεφάλαια και εν πάση περιπτώσει γενικότερα με τα κεφάλαια εκτός Ευρώπης. Γι’ αυτό εκλογές εδώ και τώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση, επιμένουν και τονίζουν: «Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σχηματιστεί, ανεξάρτητα αν την προβλέπει ο νόμος, είναι μια κυβέρνηση κυριολεκτικά παράνομη, με την έννοια ότι θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή, και δυστυχώς η Βουλή θα την ψηφίσει, μια δανειακή σύμβαση η οποία θα δεσμεύει τον λαό για πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια».

Από το στόχαστρο της κριτικής του Περισσού δεν ξεφεύγει και η ΝΔ, μετά τη δήλωσή της ότι θα στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση. Η ομολογία αυτή, τονίζουν, δείχνει την υποκρισία της και για το Μνημόνιο και αποκαλύπτει ότι το πραγματικό της πρόσωπο είναι αυτό ενός κόμματος της πλουτοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ