Βιολογικά αναψυκτικά από την ΕΨΑ

Τα πρώτα ελληνικής παραγωγής βιολογικά αναψυκτικά με την επωνυμία ΕΨΑ bio ρίχνει σύντομα στην αγορά η βιομηχανία αναψυκτικών του Βόλου ΕΨΑ, με στόχο να ενισχύσει τις πωλήσεις της και το μερίδιο αγοράς της.

Όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος της εταιρείας, Μιχάλης Τσαούτος, η ΕΨΑ έχει σήμερα τη δυνατότητα να παράγει τη συγκεκριμένη σειρά προϊόντων, μετά την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 6 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και την αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου του κατά 60%. Σύμφωνα με τον κ. Τσαούτο, η ανταγωνιστική τιμή στην οποία διατίθενται τα συγκεκριμένα προϊόντα –0,86 ευρώ η φιάλη– σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, θα αποτελέσει ισχυρό δέλεαρ για τους καταναλωτές.

Στόχος της ΕΨΑ είναι η ανάπτυξη του δικτύου της και η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, που σήμερα αντιπροσωπεύουν το 5% του τζίρου της, και στόχος είναι να φθάσουν στο 10%-15%. Το μερίδιο της ΕΨΑ, σύμφωνα με τη Nielsen, υπολογίζεται πανελλαδικά στο 1,5% και σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας στο 2,5%. Το 2011 ο τζίρος της εταιρείας προβλέπεται να παραμείνει στο επίπεδο του 2010, οπότε διαμορφώθηκε στα 9,72 εκατ. ευρώ έναντι 11,07 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2009.

Ν. ΤΖ.


Σχολιάστε εδώ