Κάτω στον Πειραιά

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Διαμαντίδης είπε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι οι δύο σύμβουλοι πρωτοστάτησαν στην επίθεση κατά της οικίας του, ενώ η μία βρισκόταν στο σπίτι της με πρόβλημα στο πόδι που της απαγόρευε τις μετακινήσεις και η άλλη απουσίαζε εκτός Αθηνών! Να σημειώσουμε ότι την πρόταση για την αποδοκιμασία του κ. Διαμαντίδη έκανε ο συνδυασμός της πλειοψηφίας του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) που έδειξε ότι κι αυτός θέλει να αποστασιοποιηθεί από τα γεγονότα και τις πράξεις που οξύνουν τα πνεύματα και δημιουργούν εντάσεις στην πόλη.

// Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Πειραιωτών στην πρόσκληση του δημάρχου για συμμετοχή στα προγράμματα εθελοντισμού του δήμου. Καθημερινά εμφανίζονται δημότες κάθε ηλικίας και φύλου στο αρμόδιο γραφείο και ζητούν να ενταχθούν στις ανάλογες δράσεις που αφορούν κυρίως την κοινωνική προσφορά. Ενδεικτικό της ανταπόκρισης των Πειραιωτών στις εθελοντικές πρωτοβουλίες του δήμου είναι το γεγονός ότι στην ωριαία εκπομπή «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», που μεταδίδεται κάθε Τρίτη πρωί για το «Κανάλι 1 – 90,4 FM», από τα 25 τηλεφωνήματα ακροατών που έγιναν στον κ. Μιχαλολιάκο τα 5 αφορούσαν δηλώσεις εθελοντικής συμμετοχής σε διάφορες κοινωφελείς δραστηριότητες του δήμου! Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, και σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο των ΚΑΠΗ Μελίνα Φύκια, συγκροτήθηκε ομάδα γιατρών όλων των ειδικοτήτων (καρδιολόγοι, παθολόγοι κ.λπ.) οι οποίοι κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ της πόλης και θα εξετάζουν (δωρεάν εννοείται) τα μέλη τους. Εάν υπάρχει δυνατότητα θα γίνεται και συνταγογράφηση φαρμάκων από τους γιατρούς, αν και αυτό είναι δύσκολο γιατί υπάρχει γενική απαγόρευση από το ΙΚΑ για τη συγκεκριμένη ενέργεια εκτός των ιατρείων του. Οι επισκέψεις των γιατρών στα ΚΑΠΗ θα γίνονται από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Αν φυσικά διαπιστώνεται ότι κάποιο μέλος των ΚΑΠΗ χρήζει περαιτέρω εξετάσεων ή περίθαλψης με ενέργειες του κέντρου και με τη φροντίδα των γιατρών θα οδηγείται σε νοσοκομείο.

// Παράπονα στον δήμαρχο έκανε η επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, επειδή «έκοψε» τα δωρεάν κινητά τηλέφωνα που είχαν οι συνδυασμοί, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των οργανισμών του δήμου και οι διευθυντές ορισμένων τομέων, στο πλαίσιο των αιματηρών οικονομιών που κάνει στον δήμο. Η κ. Παντελάκη είπε ότι τα τηλέφωνα είναι «εργαλεία» για τους συνδυασμούς και δεν θα έπρεπε να κάνει εκεί οικονομία. Τελικά ο δήμαρχος δέχθηκε να βρεθεί φόρμουλα ώστε να ανοίξουν και πάλι τα τηλέφωνα των συνδυασμών και των αντιδημάρχων με πλαφόν κατανάλωσης όμως τα 100 ευρώ τον μήνα για το κάθε τηλέφωνο. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών πάντως, Τάσος Κάρλες, δήλωσε ότι δεν θέλει να έχει τηλέφωνο του δήμου και θα χρησιμοποιεί το δικό του.

// Ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη μετατροπή και τη διαμόρφωση της Αγ. Κωνσταντίνου σε πλατεία. Ήδη έγιναν παρτέρια και κήποι, φυτεύτηκαν δέντρα και καλλωπιστικά φυτά και τοποθετήθηκαν παγκάκια τα οποία, τώρα που έχει δροσίσει ο καιρός και δεν είναι ενοχλητικός ο ήλιος, γεμίζουν από Πειραιώτες κάθε ηλικίας που είτε έχουν διάλειμμα από τις δουλειές τους, είτε είναι περαστικοί και ξαποσταίνουν. Η δημοτική αρχή έκανε γκάλοπ στα γύρω καταστήματα και τα γραφεία, καθώς και στον κόσμο που ήταν την Κυριακή στον ναό του Αγ. Κωνσταντίνου, και ζήτησε γνώμες για το τι άλλο μπορεί να γίνει στη νέα πλατεία. Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι οι περισσότεροι θέλουν να γίνει και παιδική χαρά και άλλοι να τοποθετηθούν στέγαστρα, τέντες ή ομπρέλες στα παγκάκια. Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητείται η γνώμη του κόσμου για την εξέλιξη ενός έργου. Επίσης όλο το έργο γίνεται από συνεργεία του δήμου και δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε εργολάβος ούτε μελετητικό γραφείο. Οι μελέτες έγιναν από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου και τις εργασίες τις εκτελούν εργάτες της Υπηρεσίας Πρασίνου, του Μηχανολογικού Τομέα και του Τομέα Καθαριότητας. Όλο το έργο μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει… 4.000 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν τα υλικά (πλάκες, χώμα, λουλούδια κ.λπ.)! Αν είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός και έμπαινε εργολάβος, το έργο θα ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ, μια και μόνο οι μελέτες θα κόστιζαν 15.000!

// Μια που μιλάμε για μελέτες και έργα να αναφέρουμε ότι το monorail, που θέλει να εγκαταστήσει στο λιμάνι ο ΟΛΠ και θα κοστίσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ, απαιτεί μελέτες που κοστίζουν 1,5 εκατ. ευρώ! Εμείς θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Ανωμερίτη γιατί σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς επιμένει να κάνει αυτό το έργο. Δεν γίνεται να κάνει κάτι άλλο, πιο χρήσιμο; Καλό το monorail, αλλά όταν μας περισσεύουν χρήματα. Τώρα που ψάχνουμε και το… πενηνταράκι, τέτοιες δαπάνες για τέτοια έργα δεν είναι απλώς αχρείαστες, αλλά και προκλητικές…

// Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και του Πολυχώρου του INTERNATIONAL ACTION ART (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 2 – Νίκαια, Περιβολάκι), αφού πάνω από 1.000 άτομα πέρασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το παρών έδωσαν δεκάδες εκπρόσωποι από τον πολιτικό χώρο, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πρέσβεις και διπλωμάτες, εκπρόσωποι από πολιτιστικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς, από τον χώρο της εκπαίδευσης, των τεχνών και των γραμμάτων. Ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή απλών πολιτών και νέων. Παράλληλα πρέπει να τονιστεί πως παρά την τεράστια οικονομική κρίση, αυξήθηκαν οι εγγραφές μελών στον Όμιλο UNESCO Πειραιά και αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο του προέδρου του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων Γιάννη Μαρωνίτη.


Σχολιάστε εδώ