Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Βγήκαν τα μαχαίρια στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη όταν οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Αριστερά αιρετοί προσπάθησαν να επιβάλουν τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ως πρόεδρο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ). Τα μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση τόνισαν ότι για να καταλάβει ο Καμίνης το συγκεκριμένο πόστο θα πρέπει να γίνει τροποποίηση καταστατικού στο άρθρο που προβλέπει τη διαδικασία εκλογής προέδρου στο Ινστιτούτο. Έτσι χάλασαν τα σχέδια των «πράσινων».

QQQ Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης ο τέως δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, καταγγέλλοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με την ανεκδιήγητη εμμονή τους στη διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ομιλία του καταχειροκροτήθηκε ακόμη και από τους «πράσινους» που λίγο έλειψε, αν δεν επενέβαινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, να υποστηρίξουν το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε ο Δ. Καλογερόπουλος.

QQQ Εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχει σταματήσει η Δημοτική Αστυνομία να κόβει κλήσεις σε όσους παρκάρουν, λόγω του ότι δεν υπάρχουν πλέον κάρτες στάθμευσης για να προμηθευτούν οι οδηγοί. Για την ακρίβεια, η ανάδοχος εταιρεία, που πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν καθώς έχει ξεκινήσει διαδικασία για την επιλογή εταιρείας που θα διαχειρίζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, δεν έχει πλέον μετρητά για να προπληρώσει τις κάρτες. Αποτέλεσμα είναι να χάνει καθημερινά ο δήμος έσοδα της τάξεως των 14.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αναταραχή στην παράταξη Καμίνη, μετά και τις καταγγελίες Κακλαμάνη για σωρεία παρανομιών από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Τάσος Αβραντίνης, που ήταν αρμόδιος για τη διαχείριση του θέματος, αντικαταστάθηκε αιφνιδίως από τη συνάδελφό του Εύα Κοντοσταθάκου που τροποποίησε τον όρο της διασφάλισης του δήμου από την εταιρεία. Λύση που όμως είχε απορριφθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 26 Σεπτεμβρίου, καθώς απαιτεί δέσμευση κεφαλαίων. Το βέβαιο είναι ότι η νέα σύμβαση, που «μπάζει» από πολλές πλευρές, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

QQQ «Ξαναφούντωσαν» τα σενάρια που θέλουν τον Γιώργο Καμίνη να αποχωρεί από τη θέση του δημάρχου με προορισμό μια θέση στο ψηφοδέλτιο (Επικρατείας όπως ακούγεται) της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο ίδιος, πάντως, έχει εκμυστηρευτεί ότι θέλει να φύγει, καθώς τα πράγματα δεν ήταν όπως τα ‘θελε, χωρίς να λέει το πότε. Πάντως, έστω και δειλά, άρχισαν να κινούνται οι υποψήφιοι διάδοχοί του, κάνοντας διερευνητικές επαφές με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους.

QQQ «Κορώνα-γράμματα» παίζουν καθημερινά τη ζωή τους οι 25.000 εργαζόμενοι στον τομέα της Καθαριότητας των 325 δήμων της χώρας. Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2011 σημειώθηκαν 365 εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων.

Έξι μάλιστα απ’ αυτά, τα τρία φέτος, ήταν θανατηφόρα. Δεκάδες υπήρξαν και οι περιπτώσεις που υπάλληλοι του συγκεκριμένου τομέα τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά εν ώρα εργασίας και έμειναν ανάπηροι.

Πολλά οχήματα των ΟΤΑ παραμένουν ανασφάλιστα και δεν περνούν από ΚΤΕΟ. Σύμφωνα με την ομοσπονδία, το σύνολο του στόλου των απορριμματοφόρων κυκλοφορεί ανασφάλιστο, πολλά δε απ’ αυτά δεν έχουν πινακίδες και δεν είναι εφοδιασμένα με εντολή πορείας και δελτίο κίνησης.

QQQ Επιστολή στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας του Συμβουλίου της ΕΕ Marek Sawicki απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Πόρων (ΝΑΤ) της Επιτροπής των Περιφερειών, Δημήτρης Καλογερόπουλος, διαμαρτυρόμενος για την αναβολή της απόφασης σχετικά με το κοινοτικό πρόγραμμα για τη διανομή τροφίμων. Μεταξύ άλλων, η επιστολή του κ. Καλογερόπουλου αναφέρει: «Θα ήθελα ως ο πρόεδρος της Επιτροπής ”Φυσικοί Πόροι” να εκφράσω την απογοήτευσή μου για την αναβολή της απόφασης σχετικά με το κοινοτικό πρόγραμμα για τη διανομή τροφίμων στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας του Συμβουλίου της ΕΕ στις 20 Σεπτεμβρίου 2011.

Αυτή η έλλειψη απόφασης είναι ατυχής την τρέχουσα περίοδο κρίσης, όπου η ανάγκη για συνεργασία είναι πολύ σημαντική. Επιπλέον, είναι σε αντίθεση με τον στόχο της ”Ευρώπης 2020” για μείωση της φτώχειας κατά 25%».


Σχολιάστε εδώ