Το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟ άρχισε νωρίς, με την ΕΠΟ στη μέση

Οι Πειραιώτες αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και αν τηρήσει ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ τις μισές υποσχέσεις του Βλάση Τσάκα, τότε οι «πράσινοι» θα γίνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην πλατεία Αλεξάνδρας, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να προετοιμάζει τη δική του απάντηση στις όποιες κινήσεις προβεί ο σαουδάραβας πρίγκιπας για τον «αιώνιο αντίπαλο».
Τα βλέπουν… πράσινα!
Τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, πάντως, τον προβληματίζει η στάση που κρατούν τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Από τη μια η προοπτική να παίξει χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός τόσο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όσο και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Μαρινάκη. Οι διαρροές από την πειραϊκή ΠΑΕ κάνουν λόγο για μία συνολική προσπάθεια να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός για να καταστεί ανταγωνιστικός και να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα, ενώ εκτιμά ότι βρίσκεται ο ίδιος στο στόχαστρο των διαφόρων ποδοσφαιρικών οργάνων. Η επίθεση στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο από ΜΜΕ που απευθύνονται σε οπαδούς του Ολυμπιακού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις θέσεις που εκφράζουν οι διοικούντες την πειραϊκή ομάδα.
Τριβές με τον Πιλάβιο
Ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα ανέβουν οι τόνοι τις επόμενες μέρες. Υπάρχει, άλλωστε, και η προοπτική επιστροφής του Δημήτρη Καλόπουλου στους πίνακες και η συγκεκριμένη εξέλιξη θα αποτελέσει αιτία πολέμου για τους «πράσινους», οι οποίοι ετοιμάζουν και την απάντησή τους στις διαρροές από τον Πειραιά. Στη μέση βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, τον οποίο κατηγορούν ακόμα και για το γεγονός ότι εξαιρέθηκε από την Εθνική Νέων ο Στέφανος Καπίνο, επειδή τη δεδομένη χρονική περίοδο ο Παναθηναϊκός στηρίζεται αποκλειστικά στον νεαρό τερματοφύλακα. Μπαίνουμε, λοιπόν, σε δύο εβδομάδες ψυχροπολεμικής έντασης ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» που ενδέχεται να επηρεάσει στον μέγιστο βαθμό τις ισορροπίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναζητούν συμμάχους για να θέσουν ο ένας τον άλλον στο περιθώριο.


Σχολιάστε εδώ