Τι είδους πολιτικές κατευθύνσεις θα δίνετε στην ΕΡΤ κ. Μόσιαλε;

Τι εννοείτε «πολιτικές κατευθύνσεις»; Τι άλλο από τη γραμμή; Αν εννοείτε κάτι άλλο, μετά χαράς πέστε μας να το δημοσιεύσουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αυτές «οι πολιτικές κατευθύνσεις» συνάδουν άραγε προς την ανεξαρτησία ενός δημόσιου καναλιού; Τι άλλο από καπέλωμα θα είναι; Άλλωστε γεύση του είδους των «πολιτικών κατευθύνσεων» έδωσαν οι δύο αντιπρόεδροι, που μέχρι που δεν «καταχέριασαν» τον ρεπόρτερ Κώστα Μπαξεβάνη, που τόλμησε να αναφερθεί στο «πόθεν έσχες» του κ. Βενιζέλου και συγκεκριμένα στα 3.000.000 δρχ. της συζύγου του.

Απορίες όμως έχουμε και για την απάντησή σας, κύριε Επικρατείας, στην ερώτηση αν θα αποσύρετε την ΕΡΤ από τη διεκδίκηση διαφημίσεων το καλοκαίρι του 2012. Είπατε συγκεκριμένα:

«Για να γίνει η ΕΡΤ πιο ανταγωνιστική δεν πρέπει να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό της, αλλά την ποιότητα του προϊόντος της. Αυτό θα έρθει με την ποιοτική και ψυχαγωγική της αναβάθμιση. Για τις διαφημίσεις δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις».

Από τη στιγμή που μόνιμα στις προθέσεις σας είναι η κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους, και τώρα η απαγόρευση στην ΕΡΤ να παίρνει διαφήμιση, με τι έσοδα θα πληρώνει τους εργαζόμενους, τις παραγωγές και γενικά τη λειτουργία της; Και θα γίνει ανταγωνιστική χωρίς να έχει φράγκο, όταν απέναντί της έχει μεγαθήρια, που χρησιμοποιούν τα κανάλια τους για να παίρνουν δουλειές και να επηρεάζουν (διάβαζε εκβιάζουν) τις πολιτικές εξελίξεις;

Θα περιμένουμε απάντηση και σ’ αυτήν την απορία μας, κύριε Μόσιαλε, και μέχρι τότε απλώς σημειώνουμε, γιατί ενδεχομένως να μην το έχετε πάρει χαμπάρι (που μάλλον αποκλείεται), ότι η κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους και η απαγόρευση στην ΕΡΤ να παίρνει διαφήμιση αποτελεί πάγιο αίτημα – ΑΠΑΙΤΗΣΗ των «νταβατζήδων»…


Σχολιάστε εδώ