Στη… χοάνη του κρατικού προϋπολογισμού οι πόροι του «Πράσινου Ταμείου»!

Τα χρήματα του «Πράσινου Ταμείου», τα οποία σύμφωνα με τον νόμο ίδρυσής του αποτελούσαν πόρους ειδικού σκοπού, άρα δεν μπορούσαν να διατεθούν για κανέναν άλλον λόγο και θα αποδίδονταν στους δήμους προκειμένου να κάνουν απαλλοτριώσεις για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, μεταφέρονται στον κρατικό προϋπολογισμό σε ποσοστό 95%! Δηλαδή όλα σχεδόν τα λεφτά που επρόκειτο να διατεθούν στους δήμους για να κάνουν πάρκα και κήπους τα παίρνει το κράτος, άσχετα αν τα χρήματα που η είσπραξή τους θεσμοθετείται για ειδικούς σκοπούς δεν μπορεί να τα… πειράξει κανένας! Αυτό βέβαια ίσχυε μέχρι τη Δευτέρα, γιατί εκείνη την ημέρα η κυβέρνηση με τροπολογία του συνταγματολόγου Ευάγγ. Βενιζέλου, προχώρησε στην αντισυνταγματική αυτή διάταξη. Τη στέρηση των πόρων του «Πράσινου Ταμείου» αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος τόνισε ότι τα χρήματα αυτά θα τα εισέπρατταν οι δήμοι από τα πρόστιμα για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ή των ημιυπαίθριων χώρων και αυτό θα γινόταν επειδή συνεργεία της Πολεοδομίας, που είναι υπηρεσία των δήμων πλέον, θα έκαναν όλες τις εργασίες για να ορισθούν και να εισπραχθούν τα συγκεκριμένα χρήματα! Τώρα οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται για να εισπράττει τους πόρους αυτούς το κράτος!

«Εμείς στον Πειραιά», τόνισε ο Β. Μιχαλολιάκος, «δικαιούμαστε από το ”Πράσινο Ταμείο” περίπου 10 εκατομμύρια από εργασίες που έκαναν οι δικές μας υπηρεσίες. Η Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά δούλεψε για να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα. Κατατέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και έπρεπε να αποδοθούν στον δήμο του Πειραιά για να απαλλοτριώσουμε π.χ. το λούνα παρκ στο Νέο Φάληρο ή τους μύλους στα Καμίνια.

Τώρα αυτή η οραματική στόχευση, αυτή η δυνατότητα που είχε ο πειραϊκός λαός, ”εκλάπη”. Θα το διεκδικήσουμε και θα ζητήσω από τους θεσμικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης, αυτούς που εξελέγησαν, δηλαδή από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, (Κεντρική Ένωση των Δήμων της Ελλάδος), από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Λεκανοπεδίου Αττικής τις δικές τους παρεμβάσεις, καθώς επίσης και των κομμάτων».


Σχολιάστε εδώ