στα ενδότερα των ομάδων

=Όπως ακριβώς τα γράφαμε εξελίχθηκαν τα πράγματα στα ελληνικά γήπεδα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα πανό με τα πολιτικά μηνύματα και τις αποδοκιμασίες της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν πλήρως το ρεπορτάζ μας ότι οι οπαδοί ετοιμάζονται να εκφράσουν τη δυσφορία της κοινωνίας για όσα βιώνει στην καθημερινότητά της.

=Τα πράγματα αναμένεται να εξελιχθούν ακόμα πιο άσχημα στις επόμενες αγωνιστικές, στις οποίες υπάρχουν και πολλά ντέρμπι, στα οποία αναμένεται να γεμίσουν κάποια γήπεδα. Φρόντισε και η ΕΛΑΣ να ρίξει λάδι στη φωτιά με τους ελέγχους, τους οποίους πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο έξω από το ΟΑΚΑ για να βρει το περίφημο πανό που ανήρτησαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

=Στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών σήμανε συναγερμός! Υπάρχει αλληλεγγύη σε αυτό το θέμα, αφού από τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττονται όλοι και, όπως λένε χαρακτηριστικά, «αφού τινάζεται στον αέρα η ζωή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε».

=Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου στεγάζεται η ΓΑΔΑ και το τμήμα Αθλητικής Βίας, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί για πρώτη φορά να υπάρξουν συντονισμένες εκρήξεις σε πολλά γήπεδα ταυτόχρονα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενδεχομένως η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η ένταση να μεταφερθεί και σε άλλους τομείς.

=Στην ΕΠΟ έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα, γι’ αυτό θέλησαν να ρίξουν τους τόνους. Όπως εύστοχα επεσήμανε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, «δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην κοινωνία και χρειάζεται να δείξουμε σύνεση στη διαχείριση της κατάστασης».

=Στις ομάδες, βέβαια, έχουν άλλα προβλήματα. Στην ΑΕΚ, για παράδειγμα, ψάχνουν μαντήλι να σκουπίσουν τα δάκρυα για τις παραιτήσεις του ΔΣ που μένει μέχρι να φύγει ή έως ότου βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά στην ΠΑΕ και τους ανάψει πράσινο φως για την παραμονή του Σταύρου Αδαμίδη και των αντιπροέδρων του.

=Είναι, πάντως, συγκινητική η προσπάθεια του νεαρού δικηγόρου να κρατήσει την Ένωση ζωντανή, έστω και εις βάρος του. Ο άνθρωπος θυσιάζεται καθημερινά για το μεγαλείο της ΑΕΚ και μάλιστα χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα.

=Στον ΠΑΟΚ έχουν κι εκεί οικονομικό πρόβλημα. Μόνο που ο βαθμός συσπείρωσης είναι σαφώς μεγαλύτερος σε σύγκριση με τον «Δικέφαλο» του νότου και σε συνδυασμό με το όραμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, οι παίκτες έχουν περισσότερα αποθέματα υπομονής.

=Στον Άρη καλούνται να βρουν λύση στο πρόβλημα του προπονητή, καθώς ο Σάκης Τσιώλης βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και μπορεί να σωθεί μόνο με ένα θαύμα. Σαν κι εκείνο που πέτυχε πέρσι ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, όταν διέσυρε την ΑΕΚ με 4-0 μέσα στο ΟΑΚΑ.

=Με τόσα ανοικτά ζητήματα στις ομάδες τους οι οπαδοί μπορούν να εξαντλήσουν εκεί το ενδιαφέρον τους. Είναι η βασική ευχή που κάνουν στην κυβέρνηση, διότι αν αρχίσουν οι εκρήξεις, τότε δύσκολα θα μαζευτεί το πράγμα.

=Αν και υπάρχει η άποψη ότι την κυβέρνηση τη βολεύει η πρόκληση επεισοδίων στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, με το σκεπτικό ότι θα αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας. Μόνο που στο συγκεκριμένο ζήτημα ο απλός φίλαθλος κόσμος τάσσεται υπέρ της ελεύθερης έκφρασης στο γήπεδο και συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την πολιτικοποίηση των συνθημάτων.

=Να επανέλθουμε στην ΑΕΚ και στον αγώνα με τον Άρη. Θα ισοδυναμεί με θαύμα η παρουσία κάποιου στελέχους της διοίκησης στο ΟΑΚΑ, καθώς εκτός των άλλων κάποιοι επικαλούνται και την αργία της Εθνικής Επετείου για να δικαιολογήσουν την απουσία τους.

=Ο Αδαμίδης, βέβαια, διαβεβαίωνε ότι θα βρίσκεται κανονικά στο γήπεδο, αλλά κάποιοι φίλοι του έλεγαν πίσω από την πλάτη του ότι «μόνο αν μπορέσει να παίξει το σύστημα φυσούνα θα πάει στο γήπεδο». Η πλάκα στηρίζεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ είδε πέρσι δύο αγώνες από τη φυσούνα του ΟΑΚΑ, ώστε να μπορεί να φύγει εύκολα εάν υπήρχαν επεισόδια από τους οργανωμένους οπαδούς.

=Τους παράγοντες του «Δικέφαλου» έχουν ζώσει τα φίδια, διότι στα αυτιά τους έφτασαν πληροφορίες για αντιδράσεις από τους οπαδούς κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη. Γι’ αυτό εμφανίζουν οι περισσότεροι τάσεις φυγής και επικαλούνται διάφορες υποχρεώσεις για να δικαιολογήσουν την απουσία τους από το ΟΑΚΑ.

=Εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι σχεδόν όλοι οι προπονητές κατάφεραν και πρόλαβαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μόνο ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Όσκαρ Φερνάντεθ μας αποχαιρέτησαν νωρίς, ενώ κουτσά στραβά άλλοι τρεις υποψήφιοι πήραν παράταση από τους παράγοντες των ομάδων.

=Ο Στεφάν Ντεμόλ, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και ο Σάκης Τσιώλης αισθάνονται τη μεγαλύτερη ανασφάλεια για το επαγγελματικό τους μέλλον. Αν και ο τελευταίος, ακόμα και αν φύγει από τον Άρη, έχει τουλάχιστον δύο πόρτες ανοικτές, καθώς τον περιμένουν στην Τρίπολη οι διοικούντες τον Αστέρα, αλλά και στα Γιάννινα.

=Για τον ΠΑΣ, βέβαια, παίζουν δυνατά ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Μάκης Χάβος. Ο τελευταίος έχει το προβάδισμα, επειδή θεωρείται δύσκολα να απομακρυνθεί ο Αναστασιάδης από τους Νέους Επιβάτες, λόγω κάποιου οικογενειακού προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζει.

=Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ένας πρώην συμπαίκτης του Αναστασιάδη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρή επιβάρυνση της υγείας του και το δράμα του έχει συγκλονίσει την ποδοσφαιρική κοινωνία όλης της χώρας, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγάλα ινδάλματα του αθλήματος.

=Στον Ολυμπιακό όλα εξελίσσονται ομαλά, με μοναδικό πονοκέφαλο το ενδεχόμενο να παίξουν χωρίς κόσμο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εάν τιμωρηθούν για εκτεταμένα επεισόδια στο ματς με τον Εργοτέλη. Το κατηγορητήριο εξέδωσε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος και, όπως έλεγαν στον Πειραιά, «μόνο αυτός είδε επεισόδια σε ένα ματς που παραδοσιακά κυλάει ήρεμα».


Σχολιάστε εδώ