Πάρκο συμφιλίωσης και όχι βίλες για τους βουλευτές

«Στη θέση Λιβάδια – Κοτύλης, στον Γράμμο, στην περιοχή του Δήμου Νεστορίου, είχαν παραχωρηθεί, πριν από χρόνια, από τους κατοίκους της περιοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση, αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων για τη δημιουργία του ”Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης”. Η περιοχή έχει ταυτιστεί με ορισμένες από τις πιο σημαντικές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας, όπως του Έπους του ’40, της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και του εμφυλίου πολέμου.

Οι δήμοι της περιοχής ανήγειραν, από το 1999 και μετά, τις κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή αυτή του Γράμμου, που περιελάμβαναν αίθουσα εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσα βιβλιοθήκης και χώρο φιλοξενίας με 12 δωμάτια.

Πριν από περίπου 2 χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι τότε Δήμοι Νεστορίου, Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, παραχώρησαν τη χρήση των εγκαταστάσεων στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, προκειμένου αυτό να αποπερατώσει, οργανώσει και λειτουργήσει το ”Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης”, με τη σκέψη ότι η οργάνωση και λειτουργία του προσιδιάζει στο ίδρυμα της Βουλής, κυρίως λόγω του συμβολισμού της εθνικής ενότητας και συμφιλίωσης. Αυτή ήταν και η σκέψη που οδήγησε στην ομόφωνη άποψη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, να αναλάβει αυτό το εγχείρημα.

Οι συνολικές δαπάνες για την ολοκλήρωση και οργάνωση του ”Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης” θα κυμανθούν περί το 1,5 εκατ. ευρώ. Ούτε πρόκειται να υπάρξει επιβάρυνση με ”αθρόες προσλήψεις”, γιατί δεν χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις».


Σχολιάστε εδώ