ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΟΥΛΤΑΝ ΜΠΙΝ ΝΑΣΕΡ

Οι «πράσινοι» ανήκουν πλέον στον επενδυτή από τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος θα βάλει 15 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου και θα γίνει επίσημα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Από κεί και πέρα, ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ, το ενδιαφέρον του οποίου επιβεβαίωσε την Πέμπτη εμμέσως πλην σαφώς και η πρεσβεία της χώρας του, θα προχωρήσει σε νέα αύξηση που θα αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ με στόχο την κάλυψη του ανοίγματος, αλλά και την ενίσχυση της ομάδας.

Φουλάρει ο πρίγκιπας
για μεγάλες μεταγραφές

Τα σχέδια του Σουλτάν Μπιν Νάσερ για τον Παναθηναϊκό, όπως τα αποκάλυψε ο Βλάσης Τσάκας, περιλαμβάνουν ωστόσο και την ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού».

Αλλά κυρίως δημιουργούν τις προϋποθέσεις να χτίσουν οι «πράσινοι» μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει στόχους και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα μεταγραφικά πλάνα προβλέπουν την απόκτηση πρωτοκλασάτων παικτών, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Δείγμα της εμπιστοσύνης, με την οποία περιβάλουν ο σαουδάραβας πρίγκιπας και ο έλληνας συνεργάτης του τον πορτογάλο τεχνικό. Ο Φερέιρα έχει ζητήσει έναν μέσο με επιτελικές ικανότητες και αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Σικαμπάλα. Επίσης ο προπονητής του Παναθηναϊκού χρειάζεται αριστερό μπακ και ο Τσάκας άνοιξε τον φάκελο του Γιώργου Τζαβέλλα. Από κεί και πέρα στο μικροσκόπιό του βρίσκονται οι ρήτρες των Βιεϊρίνια, Τοροσίδη και Μήτρογλου!

Επένδυση σε ακαδημίες

Το επιχειρηματικό πλάνο του Σουλτάν Μπιν Νάσερ περιλαμβάνει τη συμμετοχή του στην κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα, ενώ θα ασχοληθεί και με τον τουρισμό, τομέα στον οποίο δραστηριοποιήθηκε στο παρελθόν ο Τσάκας. Αλλά πολλά χρήματα θα ρίξουν και στη δημιουργία ποδοσφαιρικών ακαδημιών, οι οποίες θα συνεργάζονται με τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Ο στόχος είναι προφανής. Θα λειτουργήσουν οι υποδομές ως φυτώρια για να φτιάχνουν ποδοσφαιριστές και να τους πουλάνε στα μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού.

Έτσι, βέβαια, μπορεί να οδηγηθεί σε αφελληνισμό μια από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, που παραδοσιακά στηριζόταν στο ελληνικό στοιχείο μέσα από την παραγωγική διαδικασία της Παιανίας. Αλλά αποδεικνύεται ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης τα εθνικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας έχουν αλλοιωθεί. Σε σημείο μάλιστα που αλλάζει ακόμα και η νομοθεσία για να επιτραπεί σε ξένο επιχειρηματία, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών σε μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία.


Σχολιάστε εδώ